Friday, October 15, 2010

Jamuan Raya - GSL 1431H

8 Oktober 2010 Jumaat
Tarikh yg berkenaan..ramai yg buat majlis jamuan RAYA di saat2 akhir penghabisan Syawal 1431H. (Tp ada gak yg buat pd 1 & 2 Zulkaedah. Kiranya ok gak ler. Sambut awal Zulkaedah, hehe..)

Kat Kamunting ni pd hari yg sama..YB Dato' Zahir pun tak ketinggalan meraikan jamuan raya bersama masyarakat.
Masa aku hantar Angah ke sekolah jam 2ptg tu..ramai yg dh menunggu walhal..majlis diadakan jam 3ptg, huhu. Ramainya...makcik2 dan akak2 datang berbasikal bersama anak2 dorang, erm.

Aku pun gi gak Jamuan Raya..tp bkn ler anjuran YB Adun Kamunting ni!!! Tak kuasa ler aku nak gi beratur dan berebut2, huhu.

Hari tu, aku gi Jamuan Raya kat tempat keje abg..GSL Water S/B.
Aku dan Akiss gi skali ngan abg petang tu. Sbb tengahari tu abg balik solat Jumaat. Senang citer..hehe. Takyah aku gi sendiri.
Angah tak ikut..sbb dia bersekolah petang.

Tahun ni pun...GSL tak wat jamuan raya besar2an mcm tahun2 lepas. Kali ni cuma utk staff /ex-staff dan keluarga.
Erm..bajet tahun ni ciput je. Tu pun nasib baik last minute ada, huhu.
Jadi ler, kan..ada gak rezeki nak gi makan2 sambil jumpa kawan2 aku kat situ, hehe..

Kesemua hidangan utk majlis tu..pihak pengurusan GSL bg staff2 jugak yg buat. Senang citer, huhu.
Laksa dan kerang rebus...Mat Jaini (dan isteri) yg buat...
Lemang...Shah yg buat.
Rendang ayam dan daging...Non (dan isteri) yg buat.
Nasik impit dan kuah kacang?? erm..alahaiii, sapa ek yg dpt kontrek ni?? hehe..lupa ler pulak!!
Eskrem...beli jer kat kedai eskrem..cap UNIAN, huhu.
Dan...2 kotak kek cheese Secret Recipe telah ditaja oleh ex-staff iaitu Faizal.

Huhu...kenyangggg!!
Kalo tak kenyang tu..saja laaaa..

Semua makanan kat situ aku rasa..huhu..
Yg bestnya...abg sudi hidangkan utk aku satu persatu makanan kat situ.
Takyah aku gi bangun gi amek. Kalo aku bangun kang..ada je org nak dok situ, huhu.
Aku tgh syok2 bersembang ngan kak Ruby kat situ, kan..hehe..

Tu dia..aku kalo makan..mmg sinsing lengan baju, huhu..
Nampak mcm kuat makan betul, hahaha..

Lepas2 dh makan tu..kitorang dok bersantai2..berborak..bersembang..
Mmg best mcm ni.

Gambar2 kat sini semuanya ehsan dari Abg, hehe. Aku tukang kutip aje, ngee..
Punya syok bercerita ngan kawan2 kat situ...dh tak amek peduli dh pasal gambar, kahhh..

Ni antara anak2 staff GSL kategori kanak2 Ribena, ngee.
Akiss tu takmo masuk sekali..pasal yg lain2 tu kecik2 lagi, huhu.
Tp dh abah dia soh gakk, terpaksa ler, ngee.

Ni pulak antara isteri staff2 GSL / ex-staff.
Ada gak secretary GSL kat situ (tp dia pun isteri staff jugak, hehe).
Tp camne tiba2 sesat je Balqisz dan Akmar (anak kak Ruby) skali kat situ?? aduii..sebokk je, erm.
Tak belen lak susunan yg dok ngan yg berdiri, hehe.

Di atas..adalah antara staff dan ex-staff GSL.

Sementara mak2 dok bersembang..bapak2 pun dok bersembang..
anak2 pulak dok bermain mcm2 ler apa yg terlintas di pikiran dorang, hmm..

Erm..aku tgh syok dgr kak Yusni bercerita, huhu.
Kesimpulannya..jamuan raya yg simple ni sgt best sampaikan tak sedar jam dh lebih dari 4.45ptg (waktu abes ofis GSL utk hari Jumaat), huhu.

4 comments:

wantie said...

sonot nyer ada jamuan hari aray kat opih. T ni, tak dapat lah nak merasa sebab kojer ngan company APEK. So bila Time CNY pun tak leh makan... sob sob sob

zura@iwan said...

byk nye akak attend jamuan raya...best bebenor..sy thn ni x de pon open hse...huhu..

atty's said...

sonok dapat berkumpul sambil makan2

shi3la said...

wohoo meriah nyerr...taun nih rayer macam singkat bebenor lak ghasernyer...agaknyer coti time ghayer dok kg lamer sgt kutt,tue yang ghaser kejap sgt ghayer taun nie..