Wednesday, April 17, 2013

Penghargaan...

Ni kira penghargaan laa ni, kan???..
Admin kepada halaman Taiping Zone yg punya lebih dari 10k LIKE telah memberi kepercayaan kat aku sebagai salah sorang pembantunya (content creator)...fuhh....


Walaupun kami tidak penah kenal, tak penah bersua...tetapi melalui CINTAMANISZLite...admin halaman ini terus tanya aku sama ada aku berminat utk memikul tugas ni. Terima kasih kat admin atas kepercayaan ini.

Ye lah...sampingan aje kan ni. Kongsi info terkini tentang aktiviti kat Taiping, hehe. Mana yg aku tau...aku leh kongsi kat halaman tu. Kalo tak tau...dok diam2 aje ler, hihi..

Nota ALONA:-
~Menurut adik aku (Fadel)...bila dia belajar tentang potensi diri, tentang graf kehidupan kat satu kursus usahawan di KL ari tu...dia tgk aku ni sebenarnya leh jadi wartawan atau pembuat filem, (kahhhh). Ni sebagai panduan aje. Bkn tilikan nasib, ye...huhu..
~Bila aku bergabung ngan suami aku...Fadel kata..aku sama pola ngan abg. Kiranya bagus dan serasi. 
~Pastu Fadel kata lagi..aku ngan abg lebih kepada suara...bijak berkata2 (wahh??) dan bagus dlm membuat sales pitch...(kehkeh...lelong..lelong..mai beli barang terpakai...lelong!!)..
~Kalo secara individu...aku ngan abg cenderung kpd memiliki kekuatan pd suara...boleh jadi guru, penceramah, penyanyi atau apa jer yg menggunakan suara, (kehkeh....kelakar..kelakar...). Tp mmg cita2 aku sebenarnya dulu nk jadi cikgu..

11 comments:

Nad MamaZN said...

Jual brg tu mcm dh btul.. Ada bisnes fotografi ngan jual brg letrik aritu, hihi
Penceramah tu x sure tp kaunselor mungkin ye :)

Tahniah.. Dh ada tugasan baru tu :)

atty's said...

wah,.,tahniah lona.
aty pun pernah diberitau oleh sesorg, aty ada bakat dlm sales,sbb pandai berkata2..
tapi benornya aty jenis tak suka paksa2 org..jdk camne nak laku brg ?

aty lak kalo g mana2..mesti ada org tegur tnya.u cikgu ye..kihkih..aah cikgu pandai anak2 saya jer.
cita2 dulu nak jadi polis..lepas tu csi..kuikui..

::NureeN:: said...

wahhh....
sibuk la yerr pas ni :)

❤Kamsiah❤ said...

tumpang gembira bila alona diberi kepercayaan setinggi itu...
yalah org taiping yg lbh arif ttg taiping kan..

ibuayu said...

Nanti akak like fb taiping zone ni..dr penulisan alona ni akak rasa sesuai tulis novel..hehe

wantie said...

mungkin betul kut kata kata si fadel tu. cita cita yang kat dalam jiwa tu terzahir dengan sendirinya tanpa kita sedar..

wantie said...

tahniah kak. lagipun kat blog akak tu banyak tul akak citer tentang taiping.

yang paling T ingat tentang popia dan cendul. hahahaha.. jeles lagi si el bila sebut cendol ngan popia. miahahahaha

Zura@Iwan said...

rasa mcm betui aje adik akak fadel tu ckp...

kemahiran akak n abg fadzil...bsatu bergabung ..mmg meletopss..hee

Kesuma Angsana said...

tahniha yer lona

el said...

tahniah kak..mmg ptt kot diorg pilih akk..sbb akk byk share pasal tepen lam blog akk..

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya pergi zoo Taiping..dah lama tak ke sana..