Tuesday, March 29, 2011

Jumpa jiran sekebun...

Rehat jap citer mak gi umrah. Hari ni aku nk citer dulu psl aku gi jumpa jiran kebun aku yg merupakan suami isteri..iaitu Nor Azian dan Pak Tam.

Aku jumpa dorang masa aku menghadirkan diri ke reunion SMVTAA batch 91/92 hari tu. Erm..nanti aku citer pasal reunion tu. Skang tgh sebok..sebok..aduii..

Al-kisah...camne aku leh kenai dorang??
Aku mmg tak kenai pun Nor Azian dan Pak Tam sblm2 ni. Leh kenai pun dari rakan blogger Jaja yg juga merupakan salah sorang fren fesbuk aku merangkap jiran farmville, hehe.
Dari game farmville ni...aku leh kenal lak Nor Azian yg merupakan kakak kepada Jaja dan Pak Tam yg merupakan abg ipar Jaja, ngeh2. Dorang berdua ni duduk di PD. Jaja pulak kat Batu Pahat.

Masa aku konfem dpt menghadirkan diri ke reunion skolah di PD..aku pun plan ler ngan Nor Azian kot2 ada rezeki nak jumpa2 kat PD nanti, hehe..

Alhamdulillah...dpt jgk berjumpa. Tp Nor Azian kena ler datang ke tempat penginapan aku..sbb aku mmg takde masa betui nak gi kuar.
Mujur ler Azian keje shif petang (unit ICU Hospital PD)...dan Pak Tam pun tak kena panggil keje pagi hari Ahad tu.
Hmm..nampaknya aku jumpa Elisya (dotter Azian dan Pak Tam) terlebih dulu dari Nureen (dotter Jaja dan Therock)...hehe..

Terima kasih sudi jumpa dan jengok akak, ye.
Semoga..persahabatan ni berpanjangan..InsyaAllah.

5 comments:

[-suziey-] said...

hiks..ingtkan kebun ape la plak kak alona ni buat..rupenye farmville..haaha:p

ieda said...

ekekkek sekebun ! adehh kak ayat baru erkk ekekke
seronok kan sure banyak yg nak distory kan :)

mamawana said...

Ada jumpa hang Kebun jugak ker? hehe

J@J@ / Bini The Rock said...

ahhh!! saya jeles sgt la ni kak.
jeles dgn kakak (panggil je YAN) saya yg lebih dulu jumpa akak sefamily....
aagghhh!! agghhhh!

(pitam)

bila lagi la akak nk turun PD..ATAU smbg lg 2 jam lbh pjlnan utk turun ke Bt Pahat??? boleh kita berdating...heheheh

nasib baik akak saya dahh bgtau pagi sblm gmbr2 kalian terpapar di pesbuk..klu tak!! garenti saya terkejut dopohpatjam...

sob sob sob...

makdara TERdiva said...

bila la turn kita plak nak jumpa yer... :)