Tuesday, March 8, 2011

Rilek-rileks...

Ekceli...aku saja ler gatai2 gi laman web AirAsia bbrp minggu lepas. Kan masa tu tgh hot ramai yg membooking tiket penerbangan tambang murah ke destinasi2 Air Asia ni, huhu..
Aku tak penah pun sebok2 gi website AA ni walaupun promosi tahun lepas. Sbb aku tau..mmg takde plan pun nk terbang ke mana2 destinasi utk bercuti.
Tp..bila aku gi baca entry siap ada url ke website ni di blog MakDaraTerdiva ketika itu..maka aku pun terus ler klik..

Gatai ler konon2 dari KLIA ke Guangzhou..hahaha..
Sebenarnya, nak cari Beijing..tp AA ni tak terbang ke sana, kot..takde pun dlm list.
Konon2 tarikh tu..ujunggggg 2011 ni..kahh.
Bajet nak gi tu...8 dewasa..sorang kanak2...pergh!! tak mudah!!
Hmm..leh dpt ler harga flight murah wlpn dh termasuk cukai itu ini, kan..
Tp..takde ler aku booking pun..saja2 aje nak jamu mata, jadilah..hehe..

Aku gak try godek2 brp RM terbang ke Bandung pd tarikh yg sama..ish!! murah gak..ngee..

Tp..murah tak murah ler..takde gak aku menempahnya pun, saja gataii..

Jumaat ni...Along balik. Rinduuuu kat dia. Dh lama betul tak jumpa. 5 minggu, gitu. Selalunya, kalo along dijangka pulang bermalam 5 minggu kemudian..kitorang akan g sana melawat dia pd minggu ke 3. Tp, kali ni tak laa..RM pun kurang. Mcm2 perkara nak settle ni.
Nasib baik ler along pun paham. Hanya suaranya yg kedengaran setiap minggu berkongsi citer ngan kitorang kat sini.

Tak tau ler sampai umah kul brp petang tu. Sebab..dia naik bas loncat2 aje.
Aku pun petang Jumaat tu nanti...InsyaAllah gi miting agung PIBG sekolah Akiss. Nak ikutkan...malas betui tp kalo tak hadiri..tak tau plak apa citer2 pihak pengurusan sekolah, kan...

Kalo along sampai stesen bas sebelum miting abes...aku kena kuar awai ler, hehe..

5 comments:

atty's said...

sekolah budak2 nie dah selesai dah meeting pibg nya .

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)

Rinna said...

Sama la ada gak try2 tgk harga gi jln2..saja jer..tapi tak de laa booking..hehehe..

Bestkan anak2 nak balik meriah laa rumah yer budak2 cuti sekolah nie.. :)

makdara TERdiva said...

pegi honeymoon terus lah..hikshiks!

Bahulu said...

ahaa,boleh ler too ajak Abg nya ..pi melancong jauh sikit..hehehe
kott dapat Bonus.nanti bole snap gambor lebih sikit..
leh kita layan gambor