Thursday, March 10, 2011

Si Ayam & Sang Kancil

Si Ayam
Hari ni....lepas jer aku nganto akiss...terus singgah kat tempat proses ayam.
Nak beli 2 ekor ayam.
Kat situ...rege dia RM6.80 sekilo..berbanding ngan kat pasar kamunting tu..RM7.60 sekilo.
Kat umah aku tu..mana cukup sekor je ayam nak buat lauk.
Macam kenduri doa selamat je kalo nak masak lauk ayam ni, huhu..
Lagipun..esok dh plan nak masak nasik ayam, ngeh2..
Kalo beli kat tempat proses ayam...leh jimat 80 sen utk sekilo.
Kalo aku beli 2 ekor tu beratnya 5kg? kira lah berapa dh jimat, kan.
Erm..RM4 td tu...leh beli sayoq lak, kan..

Sang kanceul...(centu ler cina kat kedai tu sebut, hehe)
Ni bkn kancil yg tergolong sebagai haiwan tu..ni citer sang kancil yg bergerak di atas jalanraya, perlu maintainance, perlu roadtax dan insurans setiap tahun, huhu.
Sabtu hari tu..abg dh tukarkan minyak enjin dan filternya.
Dh mencecah pun seratus kilometer meternya.
Maka, kena ler tukar timing beltttttt nanti tu!!!...adeii..

Semalam, aku gi kedai Dewpoint kat belakang stesen bas Taiping tu.
Takde apa, cuma nak tukar bal lampu depan sebelah kiri sang kancil yg dh terbakar.
Kena ler doblas hengget!!!

Psst; Korang penah makan daging kancil?? hehe..

6 comments:

atty's said...

kancil lom penah lagi..tp pelanduk penah.

J@J@ / Bini The Rock said...

saya plk penah makan daging rusa..kancil belum lagi.

ibu_umairah said...

just makan daging ayam je...x makan itik...rasa geliiiii.....hiks..hiks

DeLLas said...

daging kancil? eyekkkk!!! haha

Alimaz-Kembara Terasing said...

makan tak penah..naik kancil hari2 ler...

wantie said...

kalo T ler, bab service keta ni memang kojer t LER. Husband lak tak pernah pun gi w'shop sebab nak service keta.

segala yg berkaitan ngan keta la. sebab... sebab... tempat service kat kat office T jer. hehehe. sebab tu ler semuanya T yang handle.