Saturday, May 28, 2011

Sejibik dia amek??

Hmm..hari semalam fenomena halo telah berlaku di taiping. Aku wat entry pasal mende tu. Aku pun amek info mengenainya di wikipedia..dan copy & paste kat sini..

Aku ada laa buat ayat mukadimah aku jgk mengenai kejadian tersebut. Tp tak sangka pulak ada blogger lain amek sebijik betui entry dari aku. Kalo dia amek info psl fenomena tu aje tak pe ler..sbb aku pun copy & paste dari wikipedia. Tapi dia pi amek ayat mukadimah aku tu skali..adeii. Dah ler copy & paste gambo ori aku tu jgk. Nasib baik ler ada watermark wlpn kecik aje ler.

Aku tak marah dia nk amek...tp sila ler beri kredit kalo tak mintak izin pun. Ada org kata..biarlah dia nk amek..bangga apa..dia amek dari blog kita??
Tapi bila dh amek sebijik betui tu.....dh nampak mcm aku lak yg copy & paste entry dia. Mcm entry aku pulak yg cetak rompak!! adehh..
Ni ler blog budak tu.
http://azyla143.blogspot.com/2011/05/fenomena-halo-di-taiping.html

Entry aku tu pun takde ler best dan hebat mana pun cuma dia amek sejibik betui2 tu yg aku angkat kening tu!! hmm..
Tp aku ni tak suka gadoh2. Aku fikir dia ni masih remaja, masih baru dlm arena berbelog since October 2010 (tercatit di profile dia). Follower dia pun masih tak ramai..Jd aku memaafkan lah.
Harapan aku...selepas ni dia tahu ETIKA berbelog. Termasuk ETIKA nak copy-meng'copy' & paste iaitu perlu mintak izin atau paling tidak pun memberi kredit pd tuan punya yg asal.

ALoNa kata;
:Nanti nk tambah kat entry ni visual fenomena halo ori dari aku tu pulak. Saja nk simpan kat sini..Skang takde masa lak nk masukkan...hehe..

..TAMAT..

2 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sabar ajelah kan...

tak komen di blog dia ?

Rai said...

komen la kat entry tu..at least kalau dia bagi kredit sejuk gak hati kita kan..