Monday, May 9, 2011

PD Pantai Peranginan Negara

Hehe..tu ler yg tercatat kat gerbang berdekatan ngan Batu 3, PD..

Ok..setelah sekian lama aku terhenti menyimpan citer gi PD 26hb Mac 2011 hari tu..akhirnya aku gagahi jgk buat entry ni..(tatkala abg dh pesan soh aku pilih gambar pengantin 7/5 hari tu..sori abg, lom wat lagi ler..ngee)

Petang tu..mak ngan abah ikut Pak Ya dan isterinya ke Kuala Linggi menziarahi seorang sahabat yg sedang tenat menghidapi penyakit kanser.

Kitorang pulak gi layan air pantai di area Batu 4 tu aje.

Kat sini mmg tak ramai pun org layan air pantai..

Tapi kitorang tertarik nk gi sini sbb nk mengembara ke pulau kecik tu aje. Dah janji ngan Angah nak meredah air laut yg surut ke situ, hehe..(gambar di atas ketika gi PD 15/3..)

Kat area PD ni mmg jadi laluan kapal terbang ler kat atas nu. Ye ler..dh dekat ngan Sepang, kan..mesti ler kat area sini laluan kapal terbang ni dah rendah. Tak kira ler baru terbang atau dh dekat nak landing time!!

Ni lah pulau tu. Mmg surut air masa tu..tp masa aku meredah air laut tu..paras peha aku gak ler, hehe..maklum ler org renek aje..kiki..
Maka basah ler seluar aku paras tu. Berat ler nk berjalan kat area pulau kecik yg berbatu2 merah dan mempunyai banyakkkkk serpihan kulit2 cengkerang hidupan laut kat situ, hehe..
Sakitnya dari meredah air laut tadi..mmg byk betui batu2 dan serpihan cengkerang.
Tp kalo tak ikut abang, angah ngan akiss yg agresif tu..rugi lak aku tak tgk sendiri apa yg ada kat situ, hehe..

Hmm..ada ler pokok2 bakau ni ngan anak2nya yg tercacak jer tu.

Hmm..ni..kalo jatuh dan tercacak..leh jadi pokok bakau dh ler ni, hehe.
Sebenarnya...kat area Kuala Sepetang ngan Kuala Gula di Taiping tu...banyak pokok bakau ni..tapi kat area kuala ler. Yang kat PD ni dh kat laut..hehe..
Tp tetap berair masin jugak, ngeh2..

Meredah semula ke pantai. Adeii..aduii..isk..menahan sakit kaki memijak serpihan cengkerang dan batu2 tersebut, huhu.

Lepas tu..kitorang naik kete dan gi lak kat area sini. Lapar pulak, sempat beli burger kat situ, hehe.

Sementara tunggu burger masak..akiss ni makan lak jajan, ish..ish..memandaiii aje beli!!

Masih menunggu burger yg tak siap2 lagik. Masa kitorang beli tu..takde pun org nk beli. Elok je kitorang beli...ramai lak yg nk beli burger laa, air laa, jajan laa..ish.ish..

Kat area sini..lagi laa bkn tempat mandi-manda. Tembok tinggi lagi tu, huhu..

Akiss comot makan burger. Ada kesan sos kat pipi dia, hehe..

Dari atas jambatan..nampak ler pengantin ni nak outdoor. Hmm..kawen ngan tentera ye, hehe..

Angah mintak nak lagi satu bijik burger..dh baca bismillah tp tak cukup gak lagi, hehe. Maklum ler, remaja lelaki nak membesar ni..
Tp, aku tak layan pun!! hihi. Cukup ler sebijik jer. Bkn elok sgt makan burger ngan jumlah yg banyak ni, huhu..(ibu pun kongsi ngan abah tau sebijik burger tu!!!)

Ronda sampai ke tempat pemeliharaan pokok bakau..ramai fotografer sdg shoot kat belakang2 pulau tu, huhu.

Hari dh senja..kena balik dh. Aku nk siap2 utk jumpa kengkawan lama ni, hehe..

Tu ler jambatan yg kitorang lalu tadi. Tp masa balik..ikut laluan ban atau tembok batu yg dibina di situ.

Alona dan kehijauan..alona dan cintamaniszlite..hehe..

Hari semakin gelap..

Masa sampai kat apartment..elok2 jugak Pak Ya pun tgh nak hantar mak ngan abah balik situ, hehe.

Kul 8.15 mlm aku gi ke Lagend Hotel dgn menapak aje dan ditemani abang. Sepanjang laluan pantai dari Glory ke Lagend..kitorang tgk byk grup family, grup pelajar sedang berBBQ...seronoknye!!!

Sementara tunggu abah dorang hantar ibu ke Lagend..mcm2 mende ler angah ngan akiss ni buat, huhu.

Antaranya..amek gambar kat celah2 lobang cermin kecik utk kita tgk sape kat luar tu, hehe..

Amek gambar wan aizam dorang ni..heheh...

Amek gambo Pah dorang tgh tengok tv ni..hehe..
Semuanya dh bersiap nk keluar gi makan tu. Tunggu abang je.
Aku lak masa tu tgh teruja jumpa kengkawan lama, ngee...

4 comments:

POSH76 said...

lama dah tak ker PD...bessnyer

atty's said...

kty suka gambar alona, yg kat pokok2 menghijau tuh

J@J@ / Bini The Rock said...

tak penah pegi lagi tpt ni kak..ape tah lagi la nak meredah lautan utk ke pulau kecik itu.

**err..ntah2 org PD 2 org tu pun tak tau kat mana tpt ni kot??? **
ahahahahakks!!

makdara TERdiva said...

kak, kalau air pasang tiba2 camne???