Friday, May 20, 2011

Pemberian si dia..by hand..

Sape ye tak gembira bila dpt buah tangan??..hehe..
Inilah yg terjadi kat aku dlm minggu ni.
Kiriman dari seorang sahabat dari Kuala Lumpur tetapi telah di'pos' by hand melalui mentuanya yg tinggal kat Kamunting ni jugak, ngee..
Buah tangan dari bumi kenyalang sementelah beliau dan family bercuti-cutian di sana minggu lepas, hoiyeh!!!
Semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik, Amin..

Walaupun tidak dipos menggunakan Pos Malaysia tetapi kiriman ni di dalam paper bag Pos Malaysia...mentang2 ler kije situ, kehkeh..

Inilah antara pemberian beliau.
Ada satu bar kek lapis dari Sarawak. Mmg sedap ler, kan.
Gi amek bungkusan buah tangan ni tengahari smlm...pagi tadi dh abes. Tu pun catu tau, makan sket...sket...hiris nipis2, hahaha..(kaler ijo tu yg menarik, hihi..)

Ada gak ikan terubuk masin sekor...dh goreng bahagian ekor sebelah bertulang ptg smlm, hehe..

Dalam mesej...kata tuan pemberi buah tangan ni dia nk bg ikan terubuk masin ngan kek lapis aje tetapi...
ada jugak mende ni...aduhaiii...ingatan yg padu ni..betul2 padu..hehe.
Bila nampak mende ni..Balqisz lah yg teruja dulu nk lekatkan...ish..ish..

Terima kasih lah byk2 kat sahabatku atas ingatan tulus ikhlas.

Nota;
Tak penah gi Kuching, Sarawak lagi. Penah sampai tang daerah Lawas aje. Tu pun pasal adik aku penah dok situ 3 tahun, hehe...

5 comments:

Rinna said...

Waaa bestnyaa..dpt kiriman dari Sarawak lagik..

Teruja dengan ikan terubuk asin tuh.. ikss..

Cantik FM tuh.. tambah lagik laa koleksi yer.. :)

Gieyana said...

Moga murah rezeki sahabat tue kan..:)

cantik FM tue..:)

suhaila-ab said...

huh dapat FM..jelesnya..i pengutip FM tau..ni rasa nak eksen FM kat page akan dtg ni...haha...jaga2..ilang FM sarawak tu nanti...

[-suziey-] said...

alhamdulillah..rezeki..hehe..org klu penggemar ijo ..kek kolor ijo pn nmpk cantik yek..ekkeek:p

mekasih atas doa2 :)

makdara TERdiva said...

terubok tu buat stim lagi sedap!