Wednesday, May 18, 2011

Sarapan pagi di PD

27hb Mac 2011
Ahad pagi..

Kitorang bersarapan pagi kat Kedai Kopi Paklang dulu sinonim ngan nama PakLang Kopitiam yg terletak di dalam bandar PD. Konsep ala kedai kopi cina tapi dimiliki oleh bumiputera..katanya, huhu..

Abg laa yg beriya2 sgt nk bersarapan pagi kat sini. Dlm 3km jugak laa dari Glory Beach nk ke bandar PD ni. Sebabnya, abg ni ler memandai jer gugel menggugel sebelum gi PD tu. Tambah2 pulak, Pidah mencadangkan & siap kasik link blogspot yg penah mai makan situ. Abg apa ler lagi..tgk menu mcm best...maka, sebok ler menanda dlm garmin hp aku tu, huhu.
Abg ni pulak, kan...kalo dh kata nk gi tu..mesti nk gi jgk. Aku ni pulak jenis tak kisah, ok jer. Tambah pulak kesudian abg bwk aku ke PD dan mengizinkan aku berjumpa kengkawan ni pun dh syukur Alhamdulillah. Bkn semua suami suka melayan dan memahami kehendak isteri, kan...

Ni ler kedai kopi tu. Dekat jgk ngan laut dan Jabatan Laut kat PD tu, hmm..

Mak ngan abah makan bihun sup. Byk betui..tak larat mak ngan abah nk abeskan, huhu..

(bezanya batang idong abg ngan aku. Aku bengkok bentuk C plat kenderaan negeri pahang, huhu. Abg lak..elok jer lurus mcm hiway, ish..ish)

Aku ngan abang bantai nasik lemak ayam rempah, huhu. Sedap mmg sedap.
Abg tu pdhal dulu sebok nak oder telur separuh masak dan roti bakar sbb nampak sedapppp jer (tgk dlm blog orang, kuikui) dari yg dibuat kat umah, kahh...
Tp, bila dh sampai sana..tgk aku oder nasik lemak ayam rempah..maka abg pun oder makanan yg sama, hehe.
Tp aku soh gak abg oder roti kukus...sbb nak try ler kan. Roti bakar dh biasa dh, huhu. Tp roti kukusnyer mmg ler sedap. Mengandungi sapuan planta dan kaya yg dikatakan dibuat sendiri oleh dorang, huhu.

Ni ler owner kedai kopi ni..

Mgkn disebabkan ownernya mgkn bekas navy ataupun masih dlm navy (..hehe..) maka byk ler jam yg menunjukkan waktu2 di beberapa buah tempat popular dlm dunia ni.

Kat sini..mmg ramai yg dtg makan. Org melayu, cina, india pun dtg bersarapan pg kat sini. Aduhaii...riuh rendah sunggoh.

Hmm..ni ler bangunan kopitiam paklang ni. Pusing2 je kat dlm bandar PD tu, leh jumpa punya, hahaha..

Nota;
-Sori..tak abes lagi citer PD bulan Mac rupa2nya, kehkeh..

-Hari ni angah dan along mula exam. Akiss dh lepas. Along kol kul 11.15 mlm tadi..sj mintak restu dan doa ibu dan abah dia nk hadapi peperiksaan. Hmm..doa ibu dan abah sebenarnya tak penah putus utk insan2 kesayangan.

2 comments:

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..tgk meehoon sup..menyelerakan plak.. :)

Hmm..next taim kena carik laa tempat nie.. kalau ke PD.. :)

POSH76 said...

nanti gi PD nak terailaa