Thursday, July 16, 2009

Ni munga ape..??

Ada yg kata nama munga ni cherry blossom..iye ke? Aku panggil dia sakura m'sia aje. Pasal bila dia berbunga penoh satu pokok..daun2 dia abes luruh. Kot ada pun tak berapa nak nampak ler cenggitu..hehe.
Paling best bila tgk munga2 luruh menutupi rumput2 kat bawah ttu. Ada ler mcm sifat pokok bunga sakura gak sket2, hehe..

Ni pokok ni kat aje ngan umah aku..dekat ngan masjid, dekat ngan Pusat Aktiviti Perpaduan, dekat ngan SMK Kamunting, dekat ngan SR Tamil...huhu..
Mmg bagus komuniti area umah aku ni, kan? (erm...??)

Ni pokok lain lak ni..
Pokok2 bunga ni mmg banyak kat tepi2 jalan, kn. Agaknya kat2 ngan area umah korang pun ianya tengah berbunga mekar, pe?

Pokok ni lak jenis berbunga putih. Betul2 seberang jln sekolah Tamil tu.

Bawah pokok tu ada pulak pakcik ngan makcik ni meniaga jajan, air, laksa, kuih-muih...Diorang pun tengah nak angkut barang masuk van dah tu. Maklum ler..dah dekat Maghrib, org nak bang..

Kitorang snap gambar ni masa ari dah nak senja. Snap pun dari atas moto aje..tak turun pun, huhu.
Naseb bek masa snap tu tak ter-snap sekali gambo mambang tengah kuar umah nk mula keje..kehkehkeh..

11 comments:

atty's said...

canteknya gambo bunga tu mcm kt overseas lak ..

Wife to Firdaus Ghazali said...

ada ekk pokok nih??cun ar...mcmana azie le x perasan nih???nanti kita jumpa kat pokok ni ye kak....patut x?

miela77 said...

cantikla bunga tu...

btw iela nak minta tolong vote Contest Rumahku Syurgaku...

Just taip saya vote 4 di http://mamadanish78.blogspot.com/2009/07/vote-contest-rumahku-syurgaku.html

tu je...maaf..raih undi la pulak..huhuhu

Gieyana said...

mmg cantik kak...bunga nie ritu kat penang cam sakura jer..:D

[-suziey-] said...

ooooo itu bunga2 sakura...ekekek:D memandai jek:p

Fara_Adura said...

Hehehe..cantek bunga sakura n view awan tuh..:D

Pandai akak edit ek..:) Sempat lagik tuh.. atas moto snap2 pic..hehe..seb mambang tanah xtompang posing sama eh..kiki

suhaila-ab said...

pokok2 tu ada kat kawasan tempat keje aku nih..huh bila bergambar kat situ leh terperasan gak la macam duk obesi...hehehe

ikiqzana said...

cantik la bunga2 tu.. suker negok. rasa nyer kt kl mana ada pokok mcm tu...

Nebuchadneeza said...

mungkin ini cherry blossom atau sakura versi Malaysia. Kalau pi Jepun atau Korea, bunga sakuranya lain sikit. Dulu pernah pi Tokyo, masa musim bunga sakura dalam bulan April, wahh... amat cantik sekali. Ada bunga sakura merah, pink, putih dan ungu serta kebiru-biruan...

oMMy fiRuz said...

very de cantik one..
kat dpn opis sy ni kak berderet pokok2 ni..mmg kagum & teruja gilerrr..(dah perasan mcm kat jepun plak)..hahaha

POSH76 said...

wat suspen tullah...ingat kan kat korea tadi...lawa tul gambo tu...hehe