Monday, May 23, 2011

Aktiviti hari Ahad..

Ahad
22/05/2011

Pagi tu abang gi gym sorang. Aku malas nk gi. Byk keje nk kena selesaikan hari ni terutama nk menggosok uniform keje abang utk seminggu seperti biasa, huhu.

Dh selesai masak, urus bahagian dapur...start aktiviti melipat kain baju yg berlonggok tak berlipat dari semalam, huhu. Selesai tu, abang balik, makan nasik..

Kemudian, aku pun mula ler menyeterika uniform keje abang utk seminggu tu. Senang dan jimat letrik, hehe..
Uniform sekolah Balqisz dan Angah...dorang dah reti gosok sendiri. Lega dh aku.

Tgh2 menggosok baju tu...tiba2 hp cabuk biru bernombor 013 tu berbunyi. Aku mmg dh agak...mesti budak semalam yg kol sbb dia ckp nak jumpa kitorang hari ni. Ingatkan tak jadi, tapi Alhamdulillah, jadi jugak dia nk jumpa.
Dia ajak jumpa kat Lake Garden kul 4 ptg. Aku ngan abg ok aje.

Dh abes gosok baju, aku layan internet jap. Sambil berfesbuk...aku cari bbrp maklumat utk cuti sekolah yg bermula ujung bulan Mei ni nanti..(sambil layan Melodi, Buletin tengahari dan Sehati Sejiwa TV1..hehe..)

Dekat kul 4..kitorang keluar ke Lake Garden..
Sampai di tempat yg dijanjikan...budak yg memperkenalkan dirinya Din tu baru jgk sampai.

Dh tgk contoh album, soal-jawab, citer dan berbincang psl pakej..Alhamdulillah, dia terus setuju aje. Dengan itu, penoh ler slot utk cuti sekolah ni.

Dh selesai urusan, kitorang gi ke sungai di kaki bukit larut ni..nk bbrp bijik cari batu sungai. Nak wat apa? Ada laa...hehe..

Beriya2 ler angah ngan Balqisz cari batu tu, huhu.
Last2, abah dorang pun turun skali bila tgk dorang ni terkial2 cari saiz batu yg dikehendaki tu. Aku jadi mandor aje kat atas. Malas nk turun sbb kat tempat nk turun tu ada satu famili tgh layan anak mandi sungai, ngee..
Dorang mcm segan je...wlpn kitorang bkn nk nompang mandi atau melepak kat situ pun...cuma nak turun ke sungai kena ler turun ikut situ. Nak cari batu kat area2 belah atas sket tu aje..kan..huhu..

Dh jumpa batu, abah dorang soh ler dorang ni pose pulak, guna kamera hp aje...kehkeh..

Pastu, sj2 ler lalu kat area lake...ronda2..
Kat roundabout depan Flamington Hotel tu..ternampak ler tragedi kat dlm gambar bawah ni.

Ramai yg berhenti tgk. Driver dh takde kot. Tak tau ler tercedera kena hantar hospital ke...atau gi cari tow truck..hehe..

Yg kitorang pun lepak situ bersandar kat kete sambil makan rojak buah yg aku sempat beli kat tepi sungai kaki bukit larut tadi. Tgk gelagat orang ramai berhenti jgk nk tgk kejadian yg dh terjadi tu, hehe..

Balik dari lake..singgah umah Sela pulak. Abg nak tgk2 setting modem Sela. Katanya dari malam tak dpt on internet. Tp pg tu dia dh report streamyx.
Abg dok belek2 setting..Alhamdulillah, dh ok line tenet umah dia, ngee.
Dh minum kupi dan semekut...kitorang nk balik umah. Tp tiba2 aku ajak abg gi Giant lak..nk beli roti (roti sampai ke Giant? ish..ish..ni kes sesaje nk jenjalan ni, huhu)

Masa kat area kilang di Kamunting Raya tu..kitorang nampak ramaiiii betul org dok parking termasuk ler mat2 motor kat litar cup prix situ. Rupa2nya ada lumba motor ler...tp tak tau ler lumba suka-suka ataupun lumba yg membabitkan pertaruhan, hmm..
Kitorang nk tompang tgk gak (ish..ish) tp nk gi Giant dulu. Nak beli roti aje..

Dh bayar...keluar dan beli aiskrim kat luar tu..konon2 ingat nak makan sambil tgk budak2 tu lomba motor ler, kan..kiki..

Tp, baru je keluar dari pagar Giant...terus ler ternampak dorang semua sudah bersurai seakan2 dpt hidu polis nk datang rush..
Mmg nampak kekelam-kabutan (hehe..sori penggunaan imbuhan yg salah, hihi) dorang utk blah dari situ, huhu..

Alaaaa....tak sempat nk tgk, hehe..psl tak penah pun join tgk perlumbaan suka2 budak2 motor sebelum ni, ngee.

Tp, kalo polis tahan semua2 yg bermotor kat situ...kesian ler pulak kat dorang2 yg tak terbabit yg sebenarnya cuma terkebetulan lalu situ nk ke Aulong ataupun ke Giant tu, kan..
(mgkn yg bawak isteri ataupun lelaki yg dh berusia, apek2 dikecualikan ler, kehkeh)

Itu aje ler citer hari ni..TAMAT..

7 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

betul ke tarikh tu? bulan 6 tak masuk lagi.. hehe..

ALoNa CintamaniszLite said...

haha..sori, tak terperasan tul. Nasib kak terperasan awai, hehe. TQ kerana membetulkan, ngee

Jd, dh diperbetulkan dari 06 ke 05..hehe

atty's said...

tengok sungai.dah lama tak mandi sungai..

Fara_Adura said...

Wah akak cari batu sungai nak masuk lam akuarium ke?

Rai said...

wah..lama tak mandi air terjun.. anak2 masih kecik..tak berani lagi masuk ke kawasan hutan..

Gieyana said...

byk activiti akak sekeluarga..igt nk cr batu sungai yg besar gak nk buat landskap..tp x p cr2 lg..

perghh dasat keta tue..

alimaz kembara terasing said...

bestnya gi bukit larut....