Thursday, May 19, 2011

PD - Leha Kelfood - Taiping

Ahad 27/3/2011
Selepas bersarapan pagi tu..kitorang kembali semula ke apartment. Layan Angah dan Balqisz mandi kolam kat situ. Mak ngan abah tak turun. Mak mengemas pakaian dan beg..tengahari dh nk cekidaut!! hehe..

Suasana pantai dari atas..nampak ler yg berjogging, yg bersiar-siar...
Sekumpulan yg sedang bermain bola tampar pantai pun ada..

Balqisz yg paling tak sabar nk gi mandi kolam pulak.
Bila dh masuk situ..mmg tak sedar diri dh budak2 ni. Dgn angah2 ni pun sama, haa!!
Kolam renang mmg penoh...sgt penoh. Tempat dewasa penoh, tempat kanak2 remaja pun penoh, tempat kanak2 ribena pun penoh!!!
Semua kot penghuni glory serang pool, huhu.
Kat area pool dewasa tu mmg sendat betui pool dia.
Ish, aku tak sanggup ler nk join..ngeri jer bila pikir, huhu..

Tgh2 aku dok memerhati anak2 debush..debush main air kolam...baru aku terperasan Sweet (nama sebenar Asweeta, satu dorm masa 91/92 wlpn lain2 course) pun ada ngan suami dia sdg tgk anak dia mandi kolam, huhu.
Seronok ler terjumpa kat sini pulak sbb malam tadi mmg tak cukup je masa nk bersembang panjang. Hmm..puas hati dpt borak2 kat sini. Maklum ler..dh tinggal SMVTAA 19 tahun dh. Sudah tentu mcm2 citer bervariasi sudah tersimpan walaupun masing2 ada fesbuk, ada no hp...tp tak sebest jumpa dan citer depan2 ni, kan..ngee..

Sweet...sahabat yg dh jadi tokey salun kat bandar Alor Gajah. Masih ayu jelita, gitu..hmm..

Tgh2 aku gi jumpa NorAzian..(jiran FV & dh penah wat n3 pasal ni..)...tiba2 ternampak Zabedah sedang berborak ngan Arman dan Razuan. Tak lama tu..Zabedah datang kat tempat aku ngan Azian tgh berborak, ngee. Zabedah ni ok..sgt ok. Kalo idak, takkan dulu leh jadi penolong pengawas kat sekolah, kan..huhu..
Zabedah mai Glory dari tempat penginapan dia sengsorang aje ngan si Storm siap bawak mamee paket besar yg mengandungi paket2 kecik kat dlm tu..huhu. Katanya, mmg standby sbb dia tau kat area pool ni dh tentu ramai kanak2.
Semoga ada laa rezeki dia utk menimang cahayamata nanti. Amin..

Jam dah 11.30..tinggal aku je kat pool tu. Abang, angah dan Balqisz dh naik utk siap2. Aku mmg dh kemas2 dh barang2 utama. Cuma baju2 basah budak2 ni aje ler yg nk kena masuk dlm beg plastik.
Bergambar bila dh mandi sebelum cekidout!!!
Masa nak turun tu..lif biasa yg kitorang guna rosak laa pulak, adeii..
Pusing ler semula ikut lif lagi satu. Mujur ler lif ada 2...kalo idak?? Kalo aku ngan abang ok lagi. Mak ngan abah?? ish..ish..tak ke haru..tingkat 9 woo kitorang dok ari tu, huhu..

Masa dh sampai bawah..nampak ler Hamidah ngan anak2 dan suami dia pun haru-biru bila tgk lif biasa tu rosak..hehe. Katanya baru balik mandi laut lagi (kat Teluk Kemang ke apa tu)..kehkeh..
Yang kitorang dh chekidout dh kul doblas tu, hahaha!!!

Sebelum balik..mak ngan abah nk singgah umah Pak Ya terlebih dulu. Ikut alamat dan ikut pengalaman mak yg dh penah sampai situ..kitorang pun sampai ler kat umah Pak Ya di Kg. Bagan Pinang, PD tu..
Ada pulak rambutan gading, ish..ish..syiok ler makan!!

Dari situ..kitorang ronda2 bawak mak ngan abah sampai ke Tanjung Tuan.
Sebenarnya, nk buang2 masa aje sbb dh janji ngan Fadel & ayah nk jumpa kat Leha Kelfood, Taman Melati KL tu..

Abg di Teluk Kemang..

Sebenarnya singgah jap kat Dataran Teluk Kemang ni sbb nk amek gambo ngan bas ni. Kebetulan ler pulak nampak bas SMVTAA elok terparkir kat situ, ish..ish..Mcm tau2 aje kitorang bekas pelajar 91/92 gather2 kat situ, huhu.
Hmm..bas ni bawak persatuan apa laa agaknya ye sampai ke PD ni??

Zaman kitorang dulu bas takde ekon pun...kena bukak tingkap tp bas baru laa. Tgk dorang skang!!

Dari Teluk Kemang..kitorang pun keluar ler dari PD, dari negeri Sembilan menuju ke Taman Melati, KL utk ke Leha Kelfood..ayah nk bagi duyan dari kebun dia.

Sebenarnya byk buah ni. Separuh dh masuk kat dlm alza dan 2 bijik kena kopek makan kat situ.

Ayah hepi bila kitorang dpt makan duyan dari kebunnya yg sedap itu.

Kat Leha...abang pun amek kesempatan jumpa kawan2 Bina Badan Forumer dia..
Rezeki dorang ler dpt gak buah duyan 5-6 bijik..Tambah2 pulak, alza tu mcm tak muat jer nk taruk semua, huhu.
(Fadel tgh amek gambo tu......dan gambo tu pun dh masuk kat dlm blog dia. Aku baru terhegeh2, hehe)

Terima kasih sgt2 kat Fadel yg sudi meluangkan masa memandu avanza hari tu dan menemani ayah utk menunaikan hasrat memberi anak cucu2 menantu dan besannya merasa durian yg ketika itu sedang rancak gugur kat kebun. Ayah risau betul kalo kitorang ni tak dpt rasa. Masa tu, mak masih di Tanah Suci..lagi sehari je nak balik tanahair.

Lepas dh dpt durian, alza pun dpt geseran dari kete berwarna biru tua (tuan kete bodoh tak reti nk parking..tergesel alza abg kat tempat parking tp terus blah jer sbb kitorang pun kat dlm Leha mana ler nk perasan!! Tu pun ayah yg nampak dulu..cekap betui mata ayah ni!!), dpt duit dari ayah (ish..ish..dh ler dpt duyan..dpt duit lak..), salam2 peluk cium..kitorang pun balik ler ke Taiping keluar ikut Tol Sg. Buloh dan fadel bersama avanza bawak ayah balik ke Bentong semula.

Ni ler barang2 cenderamata satu beg yg aku dpt malam dinner tu.
Tp dlm beg aku tak dpt pun keychain Gala Dinner.
Mesti Zahan lupa nk taruk kat dlm beg tu, huh!!

Ni nametag bermagnet ni sebagai cenderamata yg perlu dipakai pd malam dinner tu. Yg kelakar, mana2 yg bawak family tu..siap tertulis family kat belakang nama..
contoh:- NORHARLINDA & FAMILY, kehkeh..
Pastu..kalo yg ada nama glamer masa skolah dulu kat nametag dorang ada tulis cenggini:-
ZUL
ABDULLAH A.K.A KECOI, huhu..
Dan yang syok..semuanya pakai nametag tanpa paksaan, seronok betui!!

Nota:-
Aduii..psl mende ni dh lama sgt dh..2 bln dh berlalu..sampai aku lupa gambar mana yg dh masuk, gambar mana yg belom..adeh..deh..

3 comments:

atty's said...

seronok kalau ada reunion ni..
dapat jumpa geng2 balik ..

atty's said...

seronok kalau ada reunion ni..
dapat jumpa geng2 balik ..

makdara TERdiva said...

akak, tak pening ke bau durian dlm kereta?? :D

len kali akak dtg kl bwak durian singgah KD yer..hehehe