Tuesday, May 3, 2011

Hantar Along

02 Mei 2011
Isnin

Disebabkan cuti Hari Pekerja jatuh pd hari Ahad..maka dpt ler cuti free hari Isnin, ye dak??
Dlm kul 2.30 petang..kitorang pun babai mak ngan ayah yg dh nak balik ke Bentong tp mak nak singgah kat umah besan dorang iaitu mentua aku terlebih dulu.
Kebetulan kitorang pun sebenarnya nk keluar hantar along balik hostel dan jg nak singgah kat umah mak dan abah terlebih dulu.
Maka, terjumpa laa lagi ayah ngan mak kat sana..hehe..

Bila along dh salam wan ngan pah dia..kitorang pun bergerak ler menghala ke Pengkalan Hulu. Mak dan ayah pulak bergerak utk balik ke Bentong. Aku dh ckp kat mak ngan ayah..balik esok pg aje laa psl mak keje petang tp mak ngan ayah nk balik gak petang tu. Bkn pe..balik petang tu..bermakna kena mengharungi kesesakan hiway laa. Ramai yg nk balik menghala ke KL petang tu setelah cuti ujung minggu lebih sehari, hehe..

Kul 4.30 petang..kitorang dh sampai kat pekan Baling. Abg nk g gunting rambut kat tempat feveret di kedai gunting rambut ABA. Sementara abg di kedai gunting rambut...seperti biasa aku ngan anak2 gi ke kedai berdekatan dan ni ntah kali ke berapa beli sandal along utk kegunaan di hostel, hmm..

Singgah pulak makan kat R&R Padang Tammat..tp disebabkan dh hampir kul 6 petang..nasik ayam yg Along ngan Akiss oder kena bungkuskan aje. Tak sempat dh. Servis dorang lembab pulak kali ni, ish!!

Kat pintu pagar..byk kete menghantar anak2/pelajar2 balik hostel..last minute gak mcm kitorang, hehe. Masa ni..along dh keluar ke pondok pak guard nak amek kad outing/PB dia..
Selalunya hantar along awal jgk. Kul 5 ptg dh sampai...tp kali ni lambat sket pulak, hehe..

Parking depan aspura...tp kitorang g lepak kat pondok wakaf utk teman akiss makan nasik ayam td..

Along baru lepas hantar barang2 ke biliknya terus dtg kat kitorang.

Akiss malu2 lak makan. Ayam lg sepotong tak abes...aku masukkan kat polisterin nasik ayam along, hehe..(aduiii..dh naik lagi badan aku ni!!)

Sesi bagi along duit caruman (duit makan kat dewan makan) utk bulan May.

Dulu aku risau je tgk angah ni lambat tinggi. Tp bila dia dh naik form 1...dia mula meninggi mengejar ketinggian Along dan skang..dh hampir/sama tinggi je ngan Along, hehe.
Along kata..kalo ikut teori yg Ayahngah dia penah kasitau...mmg adik akan lebih tinggi dari abang atau kakak..hehe..
Tp..mmg relevan gak ler teori Cikgu Fadel ni..hehe. Byk kes yg aku tgk mcm tu. Yg terdekatnya aku laa. Adik aku punya laa tinggi. Aku ni...renekkkk aje..hehe..

2 comments:

[-suziey-] said...

lama xguna istilah aspura aspuri..ekekk:D dulu dok asrama mmg tuler panggilan utk asrama putera dan puteri..haih rindu plak zmn skolah asrama..keekek:D

sesi duit caruman tu yg best tu..hehe

makdara TERdiva said...

zaman duduk hostel selama 4 bln di kuala kubu adalah saat paling tak best dlm hidup saya..