Monday, September 1, 2014

Merata pegi dalam sebulan..

Leh trace dalam google map....mengesan mana kita gi dalam sebulan ke, atau dalam seminggu ke.
Mende ni trace melalui hp android kita. Kita gi mana2 mesti ler bawak hp, kan...heheh..
Ni dari hp abang...rekod pada 17 Ogos dulu. Tp baru ni aku simpan citer kat sini, hehe..
Tengok...dalam sebulan tu menunjukkan abang gi keje, beraya sampai ke Kuala Kangsar, balik Bentong, ke KL...ke Penang, ke Sungai Petani, ke Kulim...sampai ler trip kitorang ke hujung negeri Perlis iaitu sampai ke Wang Kelian dan masuk sempadan ke Satun tu, hehehe..
Yg ni pulak...adik ipar aku punya rekod perjalanan dia, :) Beraya ke Kuala Kangsar...dan yg lain tu sama jgk ler sampai ke Wang Kelian...sempadan Siam kat Satun...
Ni rekod perjalanan abang dalam 5 hari terkini, huhu. Nibong Tebal, Lenggong mesti ler ada......
Kalo korang nak cuba jugak...leh klik sini https://maps.google.com/locationhistory/b/0/. Link ni leh guna cuma kat hp android aje ye. Kalo guna internet kat komputer tak boleh klik, error....hehe..

Nota ALONA:-
~Saja ler seronok2, hehe...

1 comment:

Siti Fatimah said...

Oooo..

senangnya kalau kita nak trace orang hilang. Ngeee