Thursday, January 22, 2015

Cuti lagi di Cameron - 4

20.12.2014
SABTU

Pagi tu gi jogging lagi.
Kali ni jauh jgk pusingnya. Dari apartment short cut ikut kawasan perkuburan Islam di Taman Sedia tu...terus masuk ke pejabat perhutanan...ikut trek yg disediakan...keluar kat dewan BALORA di kg. Taman Sedia...mendaki ke jalan besar...terus lagi walaupun dh sampai ke kawasan apartment. Masuk kat area Smoke House, lalu kat Iris Apartment, padang golf...masuk semula ke Kg. Taman Sedia dan ikut short cut tadi pulang ke apartment.

Jungle treking kat dari Pejabat Renjer hutan keluar kat Dewan BALORA
Ni baru keluar ke jalan besar ni...
Pengalaman pertama jogging kat jalan besar ni.
Seronok jugak rupa2nya. Patut laa selalu nampak pelancong asing suka jalan kaki jer dari Brinchang ke Tanah Rata ikut trek tepi jalan ni. Tak rasa penat pun...huhu..
Paku pakis raksaksa...
Lalu jgk kat hotel ni..Tepinya ada kedai steamboat yg femes. Tapi kitorang dh bersteamboat kat apartment aje, jimat...hehe.. Masak dari hati, wink..wink..

Dah sampai area Smoke House..
Sini memang lanskapnya menarik..
Tumpang bergambar aje...nak nginap sini tak mampu ler, huhu..
Lagi berhampiran Smoke House..
Lalu jgk kat padang golf..
Dan akhirnya ke area Kg. Taman Sedia semula..
Balik ke apartment ikut jalan rahsia, hehe..
Yeay...dah sampai!!!
Balik tu terus laa masak apa lagi bahan mentah yang ada termasuk sambal sardine, telor dadar, sayur2...hihi.
Makan mmg laju aje laa kalo dok sini, kan...

Nota ALONA:-
~Rileks...

2 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak alona,
itu paku pakis memang scary he3

Rinna said...

Bestnyaa sejuk2 di CH.. dah lama betul tak jalan2 ke sana..