Friday, January 2, 2015

Cuti lagi di Cameron - 1

19.12.2014
JUMAAT

Bangun pagi tu dgn kesegaran di dalam kesejukan.
Dah laa musim ujan kan...kali ni mmg terasa betul kesejukan Cameron Highlands yg duluuu.
Menginap di Desa Anthurium kali ke - 4 dah ni.
Bila ke sini utk memasak sendiri...dan pergi ramai2...sesuai sangat lah menginap kat sini. Tambahan pulak lanskap kat sini terjaga...tempat parking pun banyak.
Kalo gi 5 beranak aje...kitorang akan cari bilik hotel bajet atau chalet aje laa.

Sempat goreng nasik lebih nasik semalam dulu..
Pastu, turun utk jogging. Nak ke area Taman Sedia ikut jalan short cut...
Singgah bergambar...
Bergambar lagi kat dinding luar umah orang, hahaha...
Singgah makan eskrem kat Al-Mashoor..
Mcm tak sah lak gi CH ni tak makan eskrem ni, huhu..
Oder pancake jgk...
Bergambar ngan landrover dorang naik kebun kat bukit..
Ari pertama jogging ni...takde laa jauh sangat pun.
InsyaAllah, esoknya plan nak gi jauh sket. Hari ni warm-up jer dulu, kihkih.

Balik apartment...terus mula start masak utk tengahari.
Ayah pun tolong kupas nenas...masak nenas lemak.
Ayah memasak...gulai lemak nenas.
Kitorang bercuti kali ni mmg nak relaks jer.
Takde gi mana2 pun. Makan2 semua kat apartment.
Mmg bawak banyak bahan mentah utk dimasak kat situ.
Maklum laa...musim ujan, sejuk lak tu. Perut mmg asek nak cari makan aje laa, hihi..
Sambil2 tu dorang layan PS2 jgk...lawan volleyball..
Makan time...
Mama masak ayam goreng dan ayam masak kicap.
Ada jgk ikan pari goreng sambal kering.
Ulam timun...
Alhamdulillah, rezeki kitorang tengahari Jumaat tu.


Nota ALONA:-
~Gembira adalah bahagia..

1 comment:

Nad MamaZN said...

bila la dpt naik CH ni.. rinduuuu!