Saturday, May 23, 2009

Album Aksi kucing...

Ari ni aku taruk gambar aje yg banyaknye..Paling banyak gambar aksi kucing iaitu si Tomei. Sebenarnya dia bukan tido pn. Sebelum tu dia dok ikut aku sesaje shoot gambar kat laman umah tu..tapi bila aku halakan kamera ke dia..terus aje dia naik tempat lepak dia selalu tu..golek2, guling2..pastu wat2 tido, ekekek.
Bila aku dh snap satu2 gambar..dia bukak mata. Bila aku halakan kamera ke arah dia balik..dia wat2 tido balik..hehe..Tapi bila aku blahh ke luar pagar..dia pun turun dari situ, ikut aku keluar..Tomei..Tomei..











Gambar di bawah;
Ni gambar Nyu..kucing ke2 peliharaan kitorang. Kiranya anak sedara si Tomei ni laa. Comot ngan kurap lagi. Tak pi hantar cucuk kurap lagi kat klinik haiwan. Tgk laa Selasa ni camne, hehe. Ngan Tomei2 pun nak kena cucuk kurap pasal takut jangkit ngan si Nyu ni. Yelah..tido satu kandang..ekekek..Nak mintak ubat cacing sekali.

Gambar di bawah;
Ni pulak anak kucing Kak Nor, Simba namanya. Adik-beradik ngan Nyu gak. Kak Nor amek pelihara si Simba. Kitorang tak larat laa pulak nak bela kucing byk2 pasal nak pi mana2 jenjalan susah.

Gambar di bawah;
Ni gambar Angah ngan Akiss kat depan umah kitorang tu. Depan umah kitorang tu lombong. Tu yg tanah bertambak tu org dah beli 2 lot. Teruk gak laa tuan tanah tu nak tambak tanah lombong tu. Pasalnya lombong tu dlm gaks. Rasanya dah lebih 500 lori tanah dah.
Pastu dia beli 2 lot aje. Belen2 lombong ada lagi. Jd..dia kena tambak lebih dari lot tanah dia. Kalo idak..nanti tanah dia leh rebak dan mgkn marabahayakan umah dia kalo dia dah bina umah kat situ.
Angah ngan akiss ni..mcm ni laa. Masuk keluar parit! Langkah lompat parit..grrr...padan ngan Tomei ngan Simba tu pun sama..seronok sgt main kat kawasan camtu.







Last ni gambar salah seorang tuan kucing di atas..hehe..

4 comments:

tic said...

lawooo nye... gambarr pakaiii camera ape erk.. ;)

CINTAMANISZ Lite said...

Sy guna kamera biasa aje. Ni baru belajar2 edit elok sket..hehe..

Khas Lysha said...

comelnyer kucing,..
lawa la gambar2 ni..
tuan pyer kucing pon ensemmmm

Zanna_MamaBatrice said...

gerraaammmmnyyeerrrr
comel2 belaka.....
pandai plak nak pose time tuannyer nak snap gambar...
yelah...cantik2 gambar...guna dslr ker