Thursday, May 28, 2009

Rancangan TV apa yg paling aku suka tgk?

Aku kena TAG ke? Hehe..tak lah! Aku sendiri sesaje nk citer kat sini pasal mende ni.


Aku mmg rajin layan Oprah ni. Tapi kerap gak Hallmark Ch siarkan ulangan. Byk perkara kemanusiaan kita akan dpt di sini.

Paling aku suka ikut Oprah ni masa episod bersama Dr Oz Mehmet ni.


Hmm..dlm byk2 CSI, CSI:NY laa yg aku suka tgk. Yg paling aku nyampah..CSI MIAMI pasal pelakonnya terlalu byk kontrol cun, kontrol hensem..(mcm hensem!).
Dlm CSI:NY ni yg pernah kontrol cun dulu ialah aweks Mac Taylor yg keje Labs tu. Hmm, nasib baik skang watak dia dh takde. Dia konon2nya skang dok London ngan family dia, tak nak balik NY dah, huhu.
Selain dari tu..semua watak utama dlm citer ni aku suka.


Hmm..rancangan ni walaupun TERkadang terlalu menjijikkan..tp dengan menontonnya sekurang-kurangnya kita tau bagaimana setiap kerja kotor itu dilaksanakan. Yg penting pengacara si Mike ni mmg best..lucu, spontan dan bersahaja je muka dia mengendalikan rancangan ni.

Hmm..rancangan ni mmg nmpak mcm real tetapi sebenarnya diorang ada gak menyediakan jalan citer. Diorang dh selidik tempat2 diorang nk merentas tu, kn. Pastu..buat2 laa ternampak bangkai biri-biri baru 6 jam mati, tiba2 ada kayak bocor yg dh ditinggalkan, ekekek..
Walau camne pun..aku suka gak layan citer ni pasal ia menonjolkan keberanian dan keyakinan.

Hmm..yg ni pun aku suka nk ikut. Pengacaranya pun best laa. Lg pun..perjalanan rancangan ni setiap episod lancar aje. Takde laa sangkut2 mcm rancangan Jgn Lupa Lirik tu, terhegeh2. Rimas.


Hmm..yg ni walaupun takde laa nampak pebenda pun tapi cara dia menyiasat dan memburu hantu tu best. Barulah betul ngan tajuknya.
Yg M'sia punya..Pemburu Hantu tu? Aduhai, nk ngutuk lebih2 kang kata aku terlalu optimis pd rancangan luar tapi tu laa..kalo nk wat tu, wat laa betul2. Kalo dh penakut..takyah laa join rancangan tu. Kalo dh penakut..kat montaj di awal rancangan tu..tak yah laa tunjuk muka eksyen sgt. Montaj nampak mcm berani sgt..rupa2nya, hampeh!
Dah laa disiarkan jam 11 mlm..wat penat nunggu aje. Cara penyiasatan dan memburu pun..mmg ntah apa2 laa. Byk ngabeh masa tengok lakonan semula aje.
Hrp2 siri Pemburu Hantu akan dtg lebih menarik diterbitkan untuk disiarkan.

1 comment:

fun fliffy said...

saya pon suka ghost hunter sbb tak takut mcm cerita hantu melayu... hehehehe