Monday, March 30, 2015

Ke HatYai dengan keretapi - 6

20.03.2015
JUMAAT

Dari Pantai Samila...terus aje driver bawak kitorang ke floating market ni.
Tapi sampai sini dh nak senja...Walaupun jam sana sejam lambat...tapi waktu solat fardhu sama aje ngan jam kita.

Memang tak best rupanya gi sini waktu dah petang2 sangat ni.
Baik laa gi sini jam 3 petang jam sana lagi. Panas2 pun panas laa....orang masih tak ramai sangat lagi.
Gi waktu2 gini...adoiii...orang dh laaa ramai...tempat duduk nak lepak makan2 pun penoh2 semuanya. Tapi tempat duduk2 tu dorang dh buat elok2 laa. Siap beratap rumbia (tengok gambar kat bawah).. Dulu cuma payung aje.

Pastu...siap ada wat pentas utk show nyanyi2 pulak...live band...adoii.
Mmg kurang selesa lah..
Gambar dari atas jambatan yg dah siap cantek ni....abang yg snap. Teman abah tengok dari atas tu..
Kat sini...aku dh tak tau nak beli apa dah melainkan air kelapa...air kelapa..air kelapa.. Dahaga tul.
Makanan tu pun main beli aje kat makcik2 bertudung tu. Telur puyuh laa...cucuq udang laa. Akiss nak nasik beriani...lapar katanya. Ramai2 gini mmg tak nampak sangat dh peniaga jual apa. Nasib dah beli aiskrim kelapa kat Tang Kuan Hill tadi. Takde laa ralat dah kalo tak jumpa kat sini.
Makcik jual sup rumpai laut tu pun dh tak nampak dh kat mana.. Kalo gi sana...disarankan gi laa awal. Dorang bukak jam 3 waktu siam (4ptg waktu kita)...gi laa waktu tu walaupun masa tu tengah panas terik. Lebih selesa nak membeli.

Kiranya...kitorang gi 2013 dulu tu...kiranya puas hati laa dari gi kali ni. Mmg leh jadi kalut, mm.
Area laluan seberang jambatan pun kitorang tak gi jgk sbb van parking belah sini. Tak leh laa...kena wat style 2013 jgk, hahaha...


Nota ALONA:-
~Ada sebab kenapa kita diberi melalui pengalaman seperti ini...

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis alona,
tu la kan3
kalo orang ghamai sangat jadik tak selesa kan3