Tuesday, March 3, 2015

Angah dan SPM

03.03.2015
SELASA

Tahun ni....awal sket result SPM 2014 diumumkan. Selalunya ujung bulan Mac. Tapi tahun ni awal bulan Mac.
Pagi tu..aku gi berdua jer ngan angah. Sampai sana...terus ke dewan. Ingatkan nak umumkan kat dewan macam along kat MRSM Taiping tahun lepas, huhu. Rupa2nya dorang buat kat bilik seminar dekat blok akademik tu aje.

Angah dh bersama kawan2 dia. Sembang2...gelak2 setelah 4 bulan tak berjumpa..walaupun masing2 berdebar tu nak dapat result, kihkih..

Aku dok dekat ngan kaum ibu2 yg sama berdebar tunggu keputusan anak.
Berbual2 sket...dan nampak ler muka masing2 cuak tapi penuh pengharapan. Termasuk aku sebenarnya tu, kihkih.

Sebelum tu kena selesaikan dulu kalo ada hutang2 wang caruman dan lain2 ngan maktab tu. Baru leh amek result, tau!!!
Aku tengok senarai yg terpamer...mak aii....yg berhutang sampai RM6000 lebih pun ada, weiii...
Angah pun ada gak...RM120 jer...iaitu duit caruman bulan Nov & Dec 2014. MRSM mmg camtu ye. Walaupun bulan doblas tu dh tamat sekolah / cuti sekolah...tetap kena bayar wang caruman berjumlah RM60.
Sebenarnya nak ikutkan wang caruman RM60 sebulan tu bukan duit makan...tapi nak senang kisah...kata duit makan ler, huhu..

Angah punya sebenarnya dh setel dh bayar kat pejabat MARA Taiping. Abang dh tolong faks kan dah resit2 tu. Tapi tu laa...staff dorang ni tak berapa peka. Tak rekod pun kat kad angah tu. Tapi aku pun mmg dh standby resit dh ler bawak sekali pagi tu. Alhamdulillah laa...selesai!!!

Dorang dh set meja untuk amek keputusan ngikut kelas..
Angah...
Alhamdulillah....result angah.
Tahniah angah..
Semoga angah terus berjaya dalam kehidupan di dunia & akhirat..Amin.

Kawasan maktab pun banyak dah apgred. Untung laa pelajar2 baru dan akan datang. Tangki air pun dah ada dh kat depan tu. Harapnya takde dah laa masalah air kat situ. Kesian penghuni2 maktab...terutama pelajar2 form 1 bila takde air...

Tahun lepas...along pun rasa macam tu. Bila dh keluar dari maktab...tahun 2014 masa amek result...tengok banyak betul pembaharuan yg pelajar2 baru leh dapat. Rupanya...angah pun alami sama mcm along, hehe..

Kawasan luar aspura....
Tulisan belakang tu pun baru buat tu..
Disebabkan tembok yg ada tulis MRSM Lenggong tu dh dirobohkan utk dibuat yg baru...maka amek ler gambar angah berlatarbelakangkan tulisan tu pulak.
Mmm...maknanya...sempat jgk ler angah bergambar ngan tembok pagar tu sebelum balik lepas abes SPM tahun lepas, heheh..
Throwback!!!! Ni laa dia...dh takde dah. Nak buat baru.
Lepas dh amek result tu...aku gi makan kat restoran ikan bakar tasik raban, hehe.
Mmg penoh ler ngan ibubapa dan kawan2 angah yg amek result pagi tu, ngee...

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...syukur ke hadratMu, Allah...

1 comment:

Nad MamaZN said...

tahniah angah! sangat bangga dgn angah. tahniah gak kt akak n husband akak as parent angah. moga angah trus berjaya!