Sunday, March 1, 2015

Layan Kingsman

28.02.2015
SABTU

Ini semua along punya pasal!!! hahaha..
Dia dapat tiket TGV free...LINE Malaysia bagi 2 keping. Dia dh gi tengok ngan kawan dia kat Wangsawalk...bagitau lak citer tu mmg betul best. Sehingga akhirnya kitorang pun gi jugak tengok kat panggung MBO di Taiping hari tu.

Sebelum2 tu...Piluih dh bgtau...kawan dia citer citer Kingsman ni best. Masa dh abes...penonton dlm panggung tu tepuk tangan sebab ending dia mmg best selain jalan citernya pun best.

Disebabkan 2 faktor tersebut...maka kitorang pun gi jugak laa tengok.
Tak beli tiket online sebab nak kena jadi ahli...malas lak nak daftar. Ingatkan citer tu yg mula main 19hb Februari ri tu..28hb orang dh tak berapa ramai. Kitorang pun gi jer laa walk in. Dh tengok jadual tayangan. Malam cuma ada 2 aje..iaitu jam 8.45 dan kul 11 lebih. Maka sudah tentu lah kitorang pilih 8.45 malam. Balik umah takde ler awal pagi, weh!!!

Keluar dari umah kul 8 malam selepas Maghrib.. Dah parking tu...jalan pun laju jer sebab risau jgk tiket abes dalam pada tu, haha.
Sampai2 kaunter...haa, kan!!! Seat dh laku sampai barisan bangku nombor 5 dari bawah. Atas2 tu semua dh penoh!! Jadi, kitorang pun nak tak nak mmg kena pilih bangku sederet di barisan ke-4 dari bawah laa, haha. Rasanya kalo lambat sket lagi...kitorang kena dok bangku paling bawah. Nak tengok jgk punya pasal...dongak pun dongak ler, kan. Mujur dapat atas sket dari tu. Masih ok leher dan mata ni bila menonton.
Masa bergambar yg ni...Sela tak sampai atas lagi.
Ok..baru amek gambar beramai2.
Harga tiket RM15 seorang dewasa. Tiada harga kanak2 sebab klasifikasi filem ni 18PL rasanya kot. Kanak2 bawah umur leh tengok tapi di bawah pengawasan ibubapa.

Tapi berbaloi laa. Jalan citernya mmg best. Tak jemu dan rasa bosan langsung walaupun sesaat. Walaupun berkisar tentang agen perisik tapi citer ni digarap dgn sebaiknya. Berdurasi hampir 2 jam jgk rasanya...ternyata penamat citer ni boleh membuatkan kita rasa puas hati sangat. Padan ke muka penjahat tu...haa, gitu!!!

Pelakon utk agen Kingsman pulak......baik yg tua atau pun yg muda, hensem2...hahaha. Opps!!
Ok laa...aku mmg kelaskan filem ni 5 bintang!!!!

Nota ALONA:-
~Ada juga pengajarannya...

1 comment:

tiga lalat said...

Salam. Hee seronok tengok wayang.