Monday, June 8, 2015

Job luar sebelum Ramadhan..

07.06.2015
AHAD

Ni job luar kitorang sebelum Ramadhan tiba...
Minggu akhir cuti sekolah pertengahan tahun ni kitorang mmg tak amek job luar dah. Banyak hal nak kena setel, weh. Nak jumpa penghulu utk cop pengesahan utk hal angah, nak gi cop pesuruhjaya sumpah lagi kat mahkamah utk hal famili aku, hal2 lain lagi..termasuk bawak mak gi jpj.
Jadinya, mmg mula 8/6 tu...tiap2 hari aku kena keluar sebab ada urusan luar. Letih jugak...tapi ok jer. Hidup ini bukannya mudah kalo kita tidak pergi berusaha utk memudahkan.
Pagi tu..gi sebuah butik pengantin di Kamunting utk amek gambar pengantin mekap dulu..
Dah lama betul tak parking kete kat sini....semenjak pengurusan ntah apa2 tak benarkan pengguna gym dan pengguna court yg lain parking kat sini. Cuma leh parking kt depan nun. Leceh tul.
Pastu, baru ke kompleks rakan muda...majlis meraikan pengantin dibuat di sini.
Sini pun ada 2 pasang pengantin. Kedua2nya anak lelaki kepada tuan umah. Jadi, fotografer pun ada 2 yg berlainan kompeni, hehe..
Ada lemang jagung...
Boring2 tunggu pengantin sembang2 ngan kawan2...kitorang selpi ler.
Selpi tang sini pulak...
Pengantin ni ramai tul kawan2 dorang. Sembang tak hengat ler bila dh berjumpa tu. Amek gambar dorang dah...jadi kitorang macam biasa ler...layan selpi jap, kihkih..

Malam tu...dh balik umah...ajak anak2 gi Lazzad Cafe. Makan sate. Ayah pun ada hari tu. Tido semalaman kat umah. Dari umah mama kat Kulim. Sebelum balik Bentong...ayah tido dulu kat umah sebab pagi esoknya Isnin kitorang ada urusan kat luar yg perlu dibuat.
Makan sate kat sini...puas sket. Besar dan kuahnya yg sedap.
Lagipun, aku tau....ayah suka sangat ngan sate. Jadi, sebagai anak..kita layan apa yg ayah suka. Kitorang anak beranak pun suka jugak sate ni, hihi..
Cucu2 ayah pun suka sate...
Nyumm..
Alhamdulillah...hari tu adalah Ahad pertama dalam bulan Jun 2015. Esoknya dh bermula minggu baru. Minggu yg penoh ngan kesibukan..

Nota ALONA:-
~Jangan lupa jasa dan pengorbanan mereka...

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
waaaaaaaa
saaaateeeeee
sedap3