Thursday, April 14, 2011

Glory Beach vs The Legend International...

26 Mac 2011
Sabtu
Pagi2 selepas subuh sepi'ei kitorang keluar dari umah gi amek mak dan abah selang 2 jalan jer dari umah kitorang. Nak gi Port Dickson lagi (nk menghadiri reunion seperti yg telah dirancang berbulan2 lamanya ni)..hehe.
Singgah sarapan pagi di Restoran Tasik Biru Embun Pagi, Kamunting.
Dalam perjalanan di lebuhraya...singgah pulak beli roti, air nescafe dlm tin kat Petronas hiway di Spg Pulai..

Sampai PD agak awal dari jangkaan. Sebenarnya, kalo nak ke apartment penginapan...kena masuk ikut Lukut tp disebabkan nak makan tengahari di Laman Mesra Cafe (tempat yg kitorang makan minggu sebelumnya..hehe)...maka kitorang ikut hiway terus ke Teluk Kemang.

Kali ni..kena tunggu ler jam 12.30 tengahari...baru leh g amek hidangan. Ramai gak yg menunggu..hehe.
Kalo dulu makan 8 orang RM25.60..kali ni kitorang makan 6 orang mahai sket..RM27.50. Tapi masih di paras harga yg sgt murah, ye..hehe.

Dah selesai makan...gi kat Dataran Teluk Kemang. Nak terus cari brg2 yg leh dibeli utk dibuat kenangan, ngee. Yelah, rasanya nanti dh tak gi kot area situ.

Kat sana, terus ler gi kat gerai budak muda berpayung merah tu.

Tu pasai..muka aku pun merah ni. Efek kaler payung dorang yg merah di tengah panas terik, adeii.
Beli kipas ni..1 RM4...kalo beli 3 RM10.
Aku beli utk buat prop pengantin pempuan posing nanti, hehe..
Mak mentua aku pun beli 3 jgk kipas ni. Tak tau ler tu mak nak kasi kat sape, hehe.
Abah beli key chain bentuk gitar.
Ada gak beli FM yg bertulis Port Dickson..biasa laa..RM10 utk 3 bijik.

Dah membeli...terus ler ke apartment yg bakal menjadi tempat penginapan kitorang kat PD utk semalaman.

Ni ler tempatnya. Jauh laa dari Teluk Kemang tp kira dekat laa ngan bandar PD. Dah tau jalan nk ke situ sebab dh survey minggu sebelumnya, hehe.

Kat sana aku kol ler Zul. Zul kata Hashim yg akan dtg serah kunci sbb Hashim yg urus segalanya dan dia yg mendahulukan RM deposit utk apartment kat situ yg kawan2 booking.

Hehe..sebenarnya..tak perlu gi lobby dorang pun. Zul soh tunggu terus kat blok F. Ni saje ler aku nk amek gambo. Kang ada lak yg tak caya, kan..ngee..

Tp biasa laa..tempat lama..bangunan dia takde ler nampak best sgt. Biasa2 aje laa. Leh laa kan RM180 semalaman utk apartment 2 bilik.
Masa aku amek kunci kat Hashim...terjumpa laa jugak ngan Adzli..dan kemudian Hamidah kol tanya camne nak amek kunci apartment. Dan terus je aku soh dia terus ke blok F..hehe. Dpt ler jumpa Midah kat situ terlebih dulu..

Kitorang dpt apartment kat tingkat 9. Jiran apartment aku tu si Arman & family, Midah & family dan Radzuan & family.

Kat koridor nampak ler pemandangan cam kat atas tu. Pantai kat sini tak berapa best utk mandi manda...tp aku nampak ada gak yg selamba badak aje mandi hepi2 kat sini, ngeh2.

Sementara kat dlm..abg dh landing lelap mato jap.
Akiss pulak baik sangat..terus wat keje sekolah, kahh..

Biasa aje ler apartment dia. Takde yg menarik sgt. Bg aku..ok laa tu sbb kitorang pun bkn dok terperuk dlm apartment sgt pun. Xtvt mcm2...

Mak ngan abah lak dh kol Pak Ya sahabat baik mereka yg mmg dok kat PD (Batu 3 1/2). Tgk gambar kat atas...mak tgh kol ler tu, hihi..
InsyaAllah, mereka akan dtg ke apartment ptg tu utk jumpa mak ngan abah.

Kul 3 petang..aku turun ngan abang je. Nak gi ke The Lagend. Sebelah je ngan Glory Beach ni..nak jumpa Zul dan bbrp orang AJK utk amek kad jemputan dan tag nama.

Kat sini ler bakal diadakan reunion SMVTAA, Bentong batch 91/92 jam 8malam nanti. Di rooftop tingkat 9...
AJK ramai gak bermalam kat sini. Dan ada gak kawan2 yg amek keputusan bermalam kat sini sbb dpt harga diskaun kaw2 punya (sbb salah sorang ajk kitorang ni sangat berpengaruh namanya kat sini, hehe). Tp..dlm kaw2 punya diskaun tu pun..aku tak mampu nk bermalam kat sini..hehe. Bajet nak ke sini mmg ciput aje. Tu pun nasib baik dpt gi, hehe..

Terus ke bilik Hashim di tingkat 8...bertemankan abg.
Kat situ...ada Zul, Hashim dan Adzli sedang menyusun kad2 jemputan dan tag nama.

Aduhaiii..best betui kat sini, ye. Biliknya sangattttt luas. TV plasma brp inci besar ntah ler, ish..ish. Katil King ada double lak tu..pergh!!! Ada ruang dapur gak.

Pastu yg paling spesel..tiap bilik ada private swimming pool.
Dorang tanya aku...naper aku tak bawak anak2. Leh dorang mandi kat situ, adeii. Mmg nyesal lak tak bawak angah ngan akiss, hehe.

Bergambar kat area pool. Ish..kalo ler ni bilik aku...dh lama aku terjun kolam...hahaha..

Dari situ...leh nampak ler jenis2 bilik yg terdapat kat The Lagend Water Homes ni. Tgk..kat sini semua ada private swimming pool, erm..

Yang ni lak..kat The Lagend Water Chalet...chalet atas air. Tp takde private swimming pool kalo tak silap sbb ada sorang kawan aku nginap kat sini hari tu. Dia ler yg kata cenggitu.
(kdt utk Red sbb ada 3 kpg dari gambar di atas aku cilok dari album di fesbuk dia, kehkeh..)

Tag name yg Zul maksudkan rupa2nya..name tag sebijik mcm skolah dulu laa..huhu.
Dorang tempah khas sbg cendera mata utk dinner tu. Erm, mmg sebijik mcm yg asal cuma yg ni bkn pakai pin...guna magnet aje utk lekat kat kat baju atau tudung.
(Name tag lama pun aku masih simpan tau..hehe..)

Dh selesai kat situ..aku ngan abang balik semula ke Glory...dah janji ngan angah dan akiss nak bawak dorang mandi laut kat area Pantai Bagan Pinang di Batu 4 aje..sbb nak ke Tanjung Tuan tu..jaoh plak rasanya. Tambah2 hari tu ujung minggu..katanya jalan sesak sket dan parking susah nak dapat, hehe..

Sampai kat apartment rupa2nya seperti yg dijanji..Pak Ya dan isteri beliau dah pun ada di apartment kitorang dan sedang rancak berbual bersama abah dan mak.

Khusyuk betul mereka bersembang, hihi..

Petang tu..Pak Ya nk bawak mak ngan abah gi melawat sorang lagi sahabat mereka yg sedang sakit kanser di Kuala Linggi...iaitu Pakcik Haji Jantan.

Maka, kitorang pun teruskan perancangan bwk angah ngan akiss gi mandi laut.

Kitorang turun sekali ke parking.
Gambar di atas adalah imej dari dalam cermin kat dlm lif, hehe..

nota;
-sambung ler nanti..erm..

8 comments:

syanasaid said...

akak cantik gile hotel legend tu
siap ade private pool ek

tapi glory tu pn best ape..murah & selesa bleh la buat tido2 kan

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

saya pernah sampai kat glory beach ni, ade family day tp dah lame sangat! thn 2005 kot! kotlah! hehe

POSH76 said...

bessnyer ada private swimming pool nak teraila nanti

Rinna said...

Waahh cantik laa name tag tuh.. creative betul..

Bestnyaa.. tgk lagend water home lagik2 plak ada swimming pool..

Pernah bermalam kat glory best jugak.. masa tuh family day..

ibuayu said...

samalah kita..ibuayu masa dok glory pandang jelahh kat hotel legend tu ..nak gi belum mampu

NICK IRFAN said...

wah! cantiknyer best plak tu!

atty's said...

lagend tu mmg beshkan..bila le nak merasa duk sini..

wantie said...

private pool tu yg tak tahan tu. naper akak tak terjum je kat pool tu? hikssss...