Thursday, April 21, 2011

Pi Seri Iskandar

19 April 2011
Selasa

Hari tu hari cuti umum utk negeri Perak. Cuti Hari Keputeraan Sultan Perak.
Kitorang gi Seri Iskandar ngan van abah sbb nak hantar peti ais kat umah sewa Yui yg masih dlm pengajiannya kat UiTM sana.
Mak ngan abah tak ikut...

Mula2 hantar peti ais dulu kat umah sewa anak dara Kak Nor ni.
Pastu, terus masuk ke kolej lak..nak jumpa Piluih.
Kak Nor nk bagi bekal nasik dan lauk pauk utk anak teruna dia.
Mmg nasib kak nor baik sgt bila anak2nya dpt belajar di tempat yg sama. Dekat jgk ler ngan Taiping ni..2 jam suku perjalanan..

Yui ikut balik ke Taiping...dia dlm cuti study week katanya.
Piluih takleh balik sbb 20hb dh mula exam. Diploma dh mula exam dulu...

Lepas makan tengahari..kitorang amek keputusan balik nk lalu ikut Manjung..huhu..

Bila balik..seat kat belakang dh leh bukak balik. Peti sejuk dh takde, hehe..
Angah ler dok belakang sengsorang, ngeh2.

Abang dgn tenang bawak van...seperti biasa..ada je dlm pemikiran abg plan nk gi mana, hehe..

4 comments:

POSH76 said...

bessnyer jalan2

alimaz kembara terasing said...

jauh perjalanan luas pengalaman....

syanasaid said...

pastu sambung jalan mana kak??

*oo kedai sebelah store tu
tau pernah pegi kedai tu
tp tak tau plak terbakar

wantie said...

memang sejuk bila anak anak dapat masuk menara gading. Tapi, money pun laju jer keluar kan.

T dah nekad tak mo boros mulai sekarang. sebab dah nak start wat saving untuk future anak anak.