Wednesday, November 5, 2014

Ke Kota Bharu pulak - 2

15.09.2014
ISNIN

Kenyang perut suka hati...
Ok...dh kenyang...kitorang terus ke kampung kraftangan bersebelahan aje ngan restoran cikgu ulam tadi. Nak cari FM ke...key chain ke..kat situ laa senang pun kat Kelantan ni, hehe.
Sela ngan Anas tu nak cari loceng angin (wind chime). Kat situ laa yg aku tau ada terjual dan byk pilihan pun. Masa kat kedai souvenir Jeti K.Besut tadi takde, huhu.
Jom masuk kawasan kampung kraf
Antara galeri kraf...
Kitorang gi kat gerai paling hujung ni jer, hehe. Tempat yg mmg aku singgah kalo ke kampung kraf ni. Kat sini jgk ler sape ntah (along ke angah, lupa dah, hehe) beberapa tahun dulu penah terpijak najis kucing. Kak tokey gerai ni yg keluarkan air minum dia utk tolong basuhkan kesan najis kat kasut tu.
Adik aniss tengah pilih kipas tangan yg leh tengok 2 gambar berlainan, hehe..
Kitorang dh takde nak beli apa...tunggu aje ler orang memilih. Tengok abah tu rileks jer posing tepi tangga, hihi..
Mmg leh kelabu mata kalo dok tengok key chain mcm2 jenis, gelang tangan hasil kraf ni...Ok, takyah tengok beriya sangat, hihi..
Along pun dok rileks nunggu..
Mak pun pilih key chain...
Kitorang...acara bebas, :)
Dari kampung kraf ni...nak menapak pulak gi Pasar Siti Khadijah. Sela kata dia tak nah sampai situ lagi. Ok jer...jom gi. Aku pun nak cari buah2 kat bawah pasar tu, hehe.

Nota ALONA:-
~Berbuatlah sesuatu utk legakan masalah2 kecil & biasa2 dlm kehidupan seharian kita yg tersimpan. Seperti applikasi dari hp android kita mencuci ntah apa2 yg tak digunakan lg kat dlm RAM tu, kan. Bukan ke ringan sket beban RAM hp lepas2 tu, hehe..