Thursday, June 25, 2009

1. Sesi jumpa Suziey 2. Jwb TAG Ommy Firuz

1. JUMPA SUZIEY (szsh.blogspot.com);
Ahad malam ari tu..aku berkesempatan bertemu ngan sorang sahabat sesama berblog, hehe. Sape lagi kalo bukan Suziey yg dimurahkan rezeki dpt balik jap ke Tepen kampung suaminya lagi walaupun dah balik baru2 nih. Sian Suziey, penat2 dari Damai Laut..dah aku ajak jumpe, hehe.

Ni laa orgnya. Betul kata Gie (gieyana79.blogspot.com) yg Suziey ni puteh gebu orgnya. Comel laa pulak..patut laa Aqeel pun cenggitu. Sebut pasal Aqeel ni..hmm, aku tak bertuah laa pulak nak jumpa ngan si cilik kesayangan Suziey ni pasal dia tidur pulak dlm keta. Mesti penat main 'water' ni, pastu syok pulak kena ekon keta..kan Aqeel?
Jadi hubby Suziey laa jadi papa mithali jaga Aqeel dlm keta waktu tu. Tq ye.

Haa..saja aku edit gambar ni bagi nampak lain sikit. Pasal..kat blog Suziey pun ada gambar pertemuan ni gak, hehe..
Kepada Suziey..tq sebab sudi jumpe akak. Lain kali ada rezeki kita jumpe lagi ye.

Lepas2 tu..aku masuk Tpg Sentral tgk MPH Book Fair. Aku terus pi cari area novel. Tapi..sume tinggal novel2 keluaran tahun lepas. Mana tak nya..aku pi pun dah hari last..hehe.
Angah ngan akiss ni ntah apa laa jadi perhatian diorang..Umur dah tua pun suka buku2 budak 2-3 tahun lagi ke???

Sebenarnya, untuk sesi pertemuan ngan Suziey malam tu..aku ada ajak Hana join sekali. Tapi Hana tak dpt join pasal kesihatannya ter'ganggu' sket, huhu.

2. JAWAB TAG OMMY FIRUZ (
diaryumi.blogspot.com)

Q : Pengertian kecantikan pada anda ??
A : Kecantikan manusia aje ke ni? Hmm..ikut mata laa. Mata tgk dulu..pastu bg signal kat otak..otak pun proses apa yg mata nampak, hehe..

Q : Bila hari terakhir anda bermekap??
A : Calit lipstik dan tempek bedak masa gi jumpa Suziey baru2 ni.

Q : Bila kali terakhir anda shopping sakan membeli make up dan yang sewaktu dengannya??
A : Uih..dah setahun kot. Pasal aku ni tak keje..mekap iyo-iyo'an pun masa nk gi kenduri dan jenjalan luar biasa aje, hehe. Tu yg mekap lambat abeh. Mekap ada expired jugak ke?

Q : Bila kali terakhir anda syampu rambut ??
A : Pagi semalam, hehe..Aku syampu rambut dua hari - sekali. Kerap sgt, tak elok utk kulit kepala. Tp petang ni syampu balik pasal petang ni main gym. Aku pakai tudung..rambut terkurung..pastu berpeluh. Fikir laa camne, kn??

Q : Adakah anda seorang yang kemas dan teratur dalam penjagaan bilik??
A : Bilik?? Bilik tido, bilik air? Hmm..boleh laa tp tak over sgt laa pun.

Q : Barangan make-up anda ??
A: Bedak two-way cake - FASIO. Yg lelain..AVON je. Aku ni biasa2 aje.

Q : Senarai kan 5 actress tercantik di mata anda ??
A : Sazzy Falak, Erra, Dynas, Sofea Jane dan Datuk Sarimah. Naper aku pilih diorang?? Sebab diorang masih kekal ngan kecantikan asli tanpa suntikan tegang sana sini.

Q : Last Question : are u Hot?
A : Hot? Urgh! Tak rasanya..

Hmm..sebenarnya aku bukannya bagus sgt pun..hehe

8 comments:

oMMy fiRuz said...

cayalah kak!
akak pun cantik pe..(ikhlas ni tau, x tipu)
hehehehe..bile lak sesi nak jumpa sy???

POSH76 said...

wah bestnyer jumpa blogger....kalu ada gathering blogger ni mesti happenningkan...hehe

[-suziey-] said...

hola...erkkk..adeiii..gemuksnye diriku..huhuh..

syiok jmpe akk..nnti raya kita ziarah menziarahi ok..dekat banget umah..hehehee:p

syg akk xdpt turun kl utk gathering..

Hana Kamaruddin said...

jelesnye tak dapat join...

ibu_umairah said...

doa2 lah kak supaya kite dapat berjumpa lak......hee.heee

anakalut said...

CINTAMANISZ Lite,

semua saya tulis sendiri, kecuali ada sikit2 madah-madah cinta, tu ambik dari buku dan internet..

terima kasih atas kunjungan puan di anaklaut

Fara_Adura said...

Salam akak..wahh..jeles neh..nak jupe gak..keke.Xper..nanti akak g ph.. roger saya eh..cane nak dapat no phone akak neh..emel saya kak..fara.adura@yahoo.com

░♥si lampu neon♥░ said...

u r hot bebeh!!