Thursday, June 25, 2009

Star Parade, Pekan Rabu, mamam..balik!!

Jangan sakit mata pulak yek nengok gambo entry ni. Mana taknya..yg terang digelap2kan, yg gelap diterangkan..hehe.

Kitorang singgah Star Parade. Ingatkan Gulati's tu dah dibukak..upenya masih dlm pembikinan lagi. Aku angan2 nak cari kain raya kat situ ler, hmm.
Kat atas tu gambar2 kenderaan yg telah diberi surat cinta "sila letakkan kenderaan anda di petak yg disediakan". Ni jenis tuan kenderaan yg pentingkan diri sendiri laa ni. Suka hati dia aje nak taruk keta, moto dia kat mana2 yg disukai..hehe..

Kalo jumpa kedai games..abang mesti nak masuk jengok2 punya.

Dah puas ronda..along, akiss ngan angah pi beratur nak beli eskrem Mc D.

Ni laa aksi2 5 beranak ni makan eskrem. Paling ekstrem mkn eskrem..akiss laa, ekekekek. Tapi naper muka abang tak bercahaya ye bila makan eskrem?? (hehe..)
Jawapan; Abg elergik sket bila makanan berunsur lemak dan kolesterol masuk dlm badan dia, ngeh2!

Kalo mai Aloq Staq..tak sah kalo tak singgah Pekan Rabu. Cari apa? Ntah? aku sendiri pun kurang pasti. Tapi yg pasti..kitorang masa ni nak beli dodol duyan, hehe. Erk..dodol ni sape yg wat dan kacau, ek?? Ni yg jadi misteri ni..
Budak2 sebok nak sagon. Beli sorang seplastik tu. Ari tu Suri (kak ipar Dayah) datang sini ada bagi sagon, Ganu mari!. Bila budak2 ni dah tingin lagi tu..kena laa beli sendiri kan?

Aku ni tak tau laa pe kena. Letih ke? Tak lagi rasanya..leh jalan lagi ni nak cari kain kat bazaar sebelah Pekan Rabu tu..huhu..

Dah dpt kain..masuk balik Pekan Rabu. Singgah minum lai ci kang. Budak2 oder ABC ngan fresh orange.
Tapi sempat gak oder Char Kue Teow..kongsi ngan abang. Kalo ada yg pasan..char kue teow tu ada kacang. Sebenarnya, aku yg taruk kacang tu, hehe. Kacang tu aku beli kat seberang jejantas Pekan Rabu selepas dah selamat parking keta.

Ni dah on the way nak balik laa ni. Tak sangka pulak kat Aloq Staq ni ada bukak kawasan baru nama STARGATE. Abg kata nama siri tv dulu2 ni..hehe.
Tgk tu! sawah padi yg menghijau..kawasan tanaman 'pokok beras', ngeh2.

Hmm..dah waktu senjakala. Burung pun pulang ke sarang.

Senjakala..senjakala..mari kita pulang. Senjakala..senjakala..esok dtg lagi!! amboi! Tingat lak lagu masa aku tadika dulu ni. Org tua2 kata..time cenggini hantu dah mula keluar. Budak2 kena cepat2 masuk umah..ngeh2. Tapi adalah juga maksud di sebalik kata2 diorang tu, kan. Cuba laa pikir, hehe..

Last mlm tu..wat apa patut dan yg tak sepatutnya (hehe..) dan makanan dh siap..makan!
Lokasi; kat ngan area opis abang di Gunung Semanggol.


Nota kaki; sebenarnya aku nak cuci keta dulu sebelum post entry ni..tapi lupa pulak syampu keta dh abes. Kedai ONE STOP tak bukak lagi..jadi sementara tunggu detik2 kedai tu nak bukak perniagaannya pagi ni..aku online dulu! Huhu..

9 comments:

~zuraiwan~ said...

wah kak cantik la gmbr senja tue...ooo kt AS ada stargate ek...x tau la plak..keke

~Firsya~ said...

akkkkkkkk,bestnye g jln2x ngan suami n ank2x...sonoknyeee...

oMMy fiRuz said...

dulu hari2 singgah pekan rabu sblum g kelas, ntah cari ape pun x tau
lg 1, x sah kalau x menyinggah citypoint..huhuhu
AS mmg best..

Zanna_MamaBatrice said...

pi utara mmg x sah kalu x tengok kehijauan sawah bendang kan...
zana suka tengok pemandangan sawah bendang.......rasa tenang aman jerr

bila ler nak sampai pekan rabu nie...../

POSH76 said...

bestnyer jenjalan makan sekrim...hehe

TokNabe said...

Gambar2 menarik dan banyak singgah makan hehe...

etomyam said...

lama betul tak pegi pekan Rabu, dulu kalo outstation Aloq Staq memang make sure dok hotel tepi pekan rabu jer..senang...rindu ngan Ikan Pekasam...sedap sangat

Fara_Adura said...

Makk aii akak..canteknye senja tuh..syahdu tol..akak gune dslr gak kan..canon/sony/nikon? Cantek oh picnye..jelas n clear..heh

Pekan rabu dulu time studi uum selalu fara pg..bukan ade ape sangat pon, mahai pon yer..hehe.Ok laa kalo takat2 beli sagun etc.Tudung2 mahai2 lg rasanya..hehe

Rajen akak jalan yer..jauh lak tuh..dari pgkalan hulu ker

[-suziey-] said...

akk..tu mmg tampal notis btol2 ke pasl paking tuh..waa rajinnye sape yg buat camtu..byk tu nk kena printout..ekekek:D

ler..mmg golap btol..adeii sakit mata..ekek;D