Tuesday, June 9, 2009

Keseronokan dan kebahagiaan..edisi 1

Alhamdulillah..dpt gak ari ni aku masuk blog setelah berhari-hari tak menjenguk langsung kerana masa tidak mengizinkan. Kepadatan masa teramat ni kerana melayan kedatangan tetamu istimewa di hati aku..siapa lagi kalo tak mak, ayah dan adik serta Dayah yg datang dari Bentong. Turut bersama diorang ialah keluarga abang Dayah (isteri Fadhil) dan adik bujang Dayah. Diorang ni pulak dari Temerloh.

Diorang dari Bentong jam 11 malam. Sampai Kamunting dekat jam 5 pagi gak laa. Agak lambat jugaklah perjalanan tu. Berhenti rehat di R&R Tapah dan jalan sesak ngan kenderaan di hi-way PLUS menuju ke utara ni adalah antara faktor perjalanan diorang dari Bentong ke Taiping telah mengambil masa yg agak lama.

SABTU, jam 2 petang..family abang Dayah pi check-in kat apartment Tropicana, Bukit Merah..kitorang pun tak malu ngikut sama..hehe. Besar dan luas gak apartment tu. Semua serba lengkap. Paling utama..owner apartment tu sewa kan untuk org Islam saja.
Lepas check-in tu..Fadhil, Dayah dan family dia terus aje pi waterpark kat Laketown tu.

Ni gambar akiss, fiza, raif dan hannan di bilik tidur utama apartment Tropicana tu. Sebelah tu Akiss terbongkok sket bila disuroh bergambar ngan Fiza..hehe..

Kitorang ngan ayah dan mak..tak masuk pun. Dok kat luar minum2, makan2 goreng pisang, ABC. Kemudian meronda2 kat tepian tasek..hehe.

Dah selesai tu..hantar ayah ngan mak berehat kat apartment yg disewa oleh Dayah. Sementara kitorang pi swimming pool berhampiran. Jadi laa mandi kat situ aje. Best gak pool tu pun cuma takde gelongsor air dan ombak aje laa, hehe..

Kitorang balik umah malam tu. Yelah..umah kitorang pun dekat aje. Takkan laa nak menumpang sebok join tetamu jauh tido aparment..hehe.

8 comments:

Gieyana said...

wahhh bestnyer g Bkt merah..ritu kita p, train tu dlm maintenance..so x bleh ler naik...

ikiqzana said...

zana ada gak plan nk g bkt merah..
nk stay kt memeber nyer apartment. tu yg senang tu.. hehehe..

MaMa aYiN_FaSHa said...

kat Pool tu la..ayin nyaris2 jatuh..dia kuar dari bilik hotel pon weols x sedar..apa punyer teruk la kan weols nie..anak kuar gi pool pon x sedar2..jenuh gak weols cari..last2 teringat kat pool tu..Yaallah..mmg bernasib baik..ayin masatu dah masukkan kaki dlm pool tu dah...Cuak gila weols masa tue..hehehhe

CINTAMANISZ Lite said...

Gie;
Leh la pi lagik. Dok kat Penang aje kan?

Zana;
Hmm..lg senang member ada beli apartment kat sana. Nk gi mana dulu ni..Bkt Merah ke Sabah? hehe..

Mama Ayin;
Alhamdulillah laa korang leh teringat lak kemungkinan Ayin ada kat pool.
Ayin besar mana masa tu?

Khas Lysha said...

syoknyer mandi manda.. mmg terasa bahagia...

AiE bAhRi said...

seronoknya p jalan2,makan2 n mandi2 cam tu..

atty's said...

bila le nak sampai bkt merah nie..

suhaila-ab said...

wah besh nyer dapat mandi manda...aku...dah lama tak ada aksi mcm tuh...boringnya idup aku ni...