Thursday, June 4, 2009

Gambar aku takde..

Awal pagi tadi letrik wat hal lagi. Blackout! Aduss..mgkn satu Expo, mungkin sampai Jalan Stesen..aku pun tak tau laa. Kitorang semua tak lena dah nak tido pasal panas siap pakej ngan nyamuk mendendangkan lagu metal lagi!
Kul 3.40 pagi..bila dgr aje dengung kipas nak pusing, fuh! lega tak terkira hati nak sambung tido balik, ngeh2..

Di bawah ni gambar perantin yg naik pelamin 31/5 ari tu. Tgk laa aku edit tu..udah terlebih sudah! hehe..Lantak laa, aku takde masa aar. Mmg sebok sgt. Kemas umah mmg tiap2 hari laa tapi tak abes2 gak. Pastu..mencuci akuarium yg dah berkarat dek air keladak ikan tu satu hal. Kaloi Sabahan tu aku dah bagi kat kak Idah. Maleh nak bela kaloi dah. Nak try bela guppy dlm akuarium pulak.
Tu pun naseb bek along ngan akiss tolong kosongkan air keladak ikan ngan segala batu2 hiasan, pokok hiasan dan batu karang2 hancur tu!
Citer pasal keje umah ni..lebih letih dari citer membajak sawah padi! ngeh2...

Pengantin tiba..pengantin tiba..

Berbahagia laa korang sampai ke akhir hayat..

Hmm..dengar ke pekebenda Saiful tu bisik, Tikah?

Hari ni last angah ada kelas tambahan wat kat sekolah. Lega laa sket..kalo idak, masa aku terikat betul.
Tadi pi umah kak Hawa nak tempah baju raya. Aduhai..dia tak amek pulak tempahan untuk raya tahun ni pasal kesihatan dia tak mengizinkan. Aku mula bingung ni.
Nampaknya, walaupun keadaan ekonomi yg tak menentu ni..orang kita tetap tak lepaskan peluang nk menempah pakaian baru di Aidilfitri termasuk laa aku..Cuma aku ni mcm dah ketinggalan ketapi aje.
Uwa..aku nak hantar tempah kat sapa ni?

8 comments:

Fara_Adura said...

Akak..ibu2 memang kejenye x cukup sehari kan.. banyak pengorbanan ok..:D

Sape tu akak yang kawen?

~zuraiwan~ said...

akak...cantik tu edit gmbr...hehe

ibnatumusa said...

alamak, camne nak tempah baju raya tu... kat KL ni masih terima tempahan lg... jauh la plak kan... baju raya sy pun dah tempah, dah siap jahit dah minggu lepas... hehehe...

Raja Radiah said...

wehh..aku suka ijau..cantik...

etomyam said...

cantik gambor pengantin...semoga terus bahagia selamanya..amiin

niza said...

kak...hikhik...gelak lu...meh tempah kat sy nak??jahit guna tgn lg... :D

suhaila-ab said...

kalau umh ko umpama bajak sawah...kena la ko beli kebau sekor...kebau indon ke...pilipin ke...siam ke...

Zanna_MamaBatrice said...

alamak...citer pasal bj raya
zana nyer pun antar tailor lagi nie.....

cantik arr pengantin...