Thursday, November 5, 2009

Angah ke Kuala Kangsar...

Segala gambar dlm N3 kali ni adalah hasil seni Angah, hehe. Dengan menggunakan kamera hp aje..ini ler hasilnya. Aku simpan gak ler dlm blog ni utk menghargai apa yg dia buat. Semoga ia bakal menjadi kenangan Angah suatu masa dan ketika nanti, InsyaAllah.

Semalam Angah mengikuti rombongan pelajar Tahun 6 SK. King Edward VII (2) ke Bandar DiRaja Kuala Kangsar. Alhamdulillah ler..plan rombongan Tahun 6 utk tahun ni berjaya direalisasikan..Bkn pe, tahun lepas masa Along yg Tahun 6..rombongan tak jadi wat.
Aku tak kisah walo dorang gi dekat2 aje pun asalkan dorang dpt gi jenjalan ngan kengkawan dan cikgu kira dh ok. Pasal..sume tu akan jadi kenangan berharga dorang pd masa akan2 datang. Ye laa..tahun dpn dah form 1..bukan sume dpt satu sekolah yg sama.

Pagi semalam..masa aku ngan abang lalu kawasan sekolah utk ke Taiping Headwork, nampak ler bas The Blue Omnibus tengah dok tunggu cikgu2 menguruskan pelajar2 Tahun 6 termasuk ler si Angah tu. Hmm..tergambar keseronokan dorang ye. Bukan pe..aku dh tua2 ni pun rasa seronok kalo ngikut rombongan ramai2 ni. Tapi tu ler..dh lama pun tak gi rombongan ngan bas, hehe..

Ikuti ler ke mana dorang ni pegi melalui gambo2 ni ye..

Masjid kebanggaan orang Kuale....unik dan cantikkkkk.

Camni ler Istana DiRaja negeri Perak dulu..lawo dan unik gak.

Angah yg berdiri tu..ngan 2 orang kawannya.

Lagi kawan2 Angah....



Ni salah sorang kawan Angah yg tau ibu Angah ni ada blog.

Dorang sedang melihat demonstrasi membuat hasil seni..ngeh2..

Sekian, Terima Kasih...tu saja laa gambo Angah bersama Cikgu dan kengkawan ke Kuale Kangso. Akan dtg...dorang nak berombongan ke Bukit Larut lak, naik jip. Duit jip dh bayo kat cikgu dah...tak tau ler bila nak naik sinun tu??

9 comments:

zura@iwan said...

wpon guna hp jerk..pandai Angah snap pic yer...

ye la kenangan blog ni utk tatapan anak2 akak juga d ms depan..hehe

pstt; tingin nk nek bkt larut..hehe

atty's said...

pakai kamera hp je pon ..gambar tetap cantek .berbakat ar angah

wantie said...

pandai betul si Angah tu buat stock N3 utk ibunya yer.. gamabr yg di snap pun cantik...

Walaupun kuala Kangsar tu bukan nya jauh manapun, tak pernah pulak T jejak kaki kat sinun...

malu-malu....

Rinna said...

Seronoknyaa..Angah dapat jenjalan ngan kekawan.. :)

ikiqzana said...

betul tu sis.. kenangan terindah sekali masa di alam persekolahn.. sama la gan angah.. dh besar esok pasti terkenang saat 2 manis gan kengkawankn.

cantik jugak la hasil seni angah ni.. pandai mcm ibu dia jugak...

TokNabe said...

Belajar2 dulu, besok dah mahir kasi pegang pulak dslr.

[-suziey-] said...

waaa pndai gk angah amik gbr..kalu guna nikon akk tu msti power cantek..hehe..

istana tu ape jadi skang ek..mmg jadi tapak lawatan ke...tp masjid tu cantik..hehe..xsampai lg kuala kangsar ni..hehe

Delimasari said...

wauuuu angah g kuala yerkkk...
cantik kan......

wirajiwa said...

amboii sewonoknyer angah hihihih