Tuesday, November 24, 2009

Demo SpeedPower di Taiping Sentral

Lokasi; Taiping Sentral

Tarikh; 14hb November 2009, SABTU

Jam; 9.00 malam

Gadjet; D60

d60 sg kerang tekwando 080d60 sg kerang tekwando 085

Suasana di ruang legar Taiping Sentral malam tu. Berhampiran pentas masih berlangsung Kasut Fair…hehe..

Psst; gambar kali ni menggunakan lens baru…hihi..

d60 sg kerang tekwando 087Mmg ada sedikit masalah teknikal telah berlaku mlm tu. Maklum ler…acara demo taekwando ni cuma undangan dlm majlis Music 1 Malaysian Nite..(cenggitu ler lebih kurang, hehe).

Budak2 ni telah diarahkan berkumpul kat ruang legar Taiping Sentral pada jam 8pm. Kitorang sampai ngam2 kul 8pm tu. Tp heran gak tgk persembahan Music 1 Nite tu dh nak abes. Bertambah2 heran bila semua kerusi penonton di depan pentas dh mula disimpan. 

Yang si Jiva ni pulak…masih tak sampai2 kat situ pasal petang tu dia dari Politeknik Kulim…kerana belajar kat situ lagi. Rupa2nya…dia kena melalui hujan2 yg sangat lebat sepanjang perjalanan nak balik ke Tepen.

Sir Shamsul pulak dh siap mintak maaf kat budak2 dan ibubapa…sebab persembahan demo dorang malam tu dibatalkan. Ye laa…Majlis Music 1 Nite tu abes terlebih awal pulak. Walhal dlm kertas aturcara…majlis dijangka berakhir jam 9mlm. Mmg tertulis pun kat board pentas tu. Tak caya…tengok ler kat beberapa gambar yg berlatarbelakangkan pentas tu…tercatit majlis tersebut dari jam 6pm – 9pm.

ts1

Keadaan kat tepi2 ruang legar tu dh macam rombongan cik kiah bdk2 taekwando pulak bila semua berkumpul bila acara demo diberitahu dh kensel.

Tak lama kemudian, Master Jiva pun sampai situ. Dia pun tak puas hati…sebab kesian kat budak2 kecik ni dh berkobar2 nak wat persembahan di khalayak ramai. Bukan senang ye nak dpt peluang free cenggini. Kalo sendiri yg request..sendiri yg kena bayar. Tp ini atas tiket undangan…

Jiva pun pergi berjumpa ngan penganjur majlis tersebut. Lagipun jangka persembahan demo ni kul 8.30pm – 9pm. Jadi, bukan salah team pun…team ikut jadual yg diberi. Tu pun kul 8pm…semua dh ada kecuali Jiva aje.

Bincang punya bincang’…akhirnya…pihak penganjur dan pengurusan Tpg Sentral pun bersetuju utk membenarkan  persembahan demo taekwando ni di situ. Master Jiva pun arahkan semua pelajar2nya bersedia…sarung baju dan ikat talipinggang semula.

ts2ts3

ts4

ts5Wah!! tergambar keceriaan di setiap kanak2 tersebut. Hmmm…termasuklah ibubapa dorang (aku jugak ke?? hehe…)

 ts6Angah malam ni dh mula matanya merah dan membengkak sedikit. Hmm..dia ler yg bawak virus ni ke rumah..naseb2…

ts7 ts8

ts9

ts10

 ts11  ts13

Dah menjadi rezeki budak2 ni..dpt jugak dorang buat persembahan demo selama 2 minit ni kat depan khalayak ramai iaitu pengunjung Tpg Sentral. Takpe ler..bg budak2…2 minit adalah satu tempoh yg sgt mencukupi. Dorang tetap gembira…Cuba perhatikan board belakang budak2 tu..kan tertulis majlis dari jam 6pm ke 9pm.. 

ts12Ramai yg menonton demo tersebut sama ada di depan pentas mahupun di tingkat atas telah membuatkan bertambah semangat kanak2 ini membuat persembahan. Sokongan dan kehadiran ahli keluarga tentu menambah ‘gembira’ mereka. Mungkin bagi kanak2 yg selalu berpeluang utk expose…dorang dh tak heran ngan situasi cenggini. Tp bg Akiss dan juga kawan2nya…ia akan menjadi kenangan manis. 

ts14

ts16ts15ts17ts18

Kemudian….peserta dewasa pula menunjukkan demo dorang termasuklah Master Jiva dan beberapa orang tenaga pengajarnya. Alhamdulillah, segalanya berjalan dgn baik walaupun ada sedikit kelam-kabut sebab sebelum tu dh kata KENSEL.   

psst; gambo ni abg yg edit ari tu…

ts20

Kenapa pulak ngan aku tu? Mcm menangis aje? Tambah pulak tgk keadaan Angah kat belakang tu, hmmm??? Hehe…sebenarnya takde apa laa. Tu aku tengah sembang2 ngan mamat India tu. Dia kaum kerabat si Jiva tu jugak, hehe.

Tapi aku kkdg pelik gak kalo tgk gambar2 aku bersembang yg ditangkap kandid oleh sesiapa pun ler. Mcm2 memek muka ada. Moncong ler, mcm nak marah ler…mcm nak nangis ler. Padahal..sembang biasa aje tu…eiii..

ts21Sekian aje citer aku utk kali ni. Disudahi dgn wabillahhitaufik walhidayah, Assalammualaikum warahmatullahhiwabarokaaaatuh…

 

Di balik tabir; eiii…lega tul ler dh masukkan entry ni pasal citer ni dh lama simpan ler. Gambo2 ni aku edit biasa aje. Mmg nak cuba wat luarbiasa mcm abang wat tu tp elok aje gambo ke 3 tu tiba2 CS3 tadi tiba2 ‘sangkut’ ler pulak..

6 comments:

suhaila-ab said...

huh kemain byk gambo..ni sure tak konsentret tgk..

Cik Cookie said...

sian arrr kat bdk2 bila batal.

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...huiiyooo tek kondo tu.....dah lupo eden step...huhuhuhu

ikiqzana said...

nasib la dpt gak wat persembahan.. klu x bdk2 tu mesti balik gan hampa..

best la.. nk msk kn iqbal taekwando. tapi x tahu bila.

POSH76 said...

jgn main2 pandai karate tu...ni lum mummy dia joint skali....hehe

wantie said...

sonot kan jadi akak ni. Ada masa nak bagi semangat dan sokongan untuk anak-anak. Macam tu ler yg kita nak.

Bimbang gak kalau di masa hadapan kita sibuk ngan kerja, anak rasa terasing..

hish... tak nak la jadik cam gitu.