Friday, January 14, 2011

2H1M di Cameron Highlands - Part 5

Maaf laa. Aku ni selagi tak abes part sesuatu citer..aku akan teruskan citer walaupun dh tertangguh sebulan, ngee. Sbb aku sygkan kenangan..sygkan gambar yg menceritakan tentang sesuatu kenangan.
Aku jgk tak perlu jd seperti blogger lain..tiru cara blogger lain mengisi intipati2 blog dorang. Itu lah tips yg diberi oleh grup Blogger Malaysia. Aku mengisi intipati2 dlm cintamaniszlite ni dgn keinginan aku sendiri..ngee..dan itulah dinamakan blog syok sendiri..wawawawa..
Aku mengalu-alukan kesudian kedatangan kawan2 yg menziarahi blog aku. Setinggi2 ucapan terima kasih kepada kamu..kamu..kamu..kamu..kamu semua.......................................... hmm.

MARDI AGROTECHNOLOGY PARK, CAMERON HIGHLANDS
Lepas je gi bergambar kat taman jam besar di Tanah Rata..kitorang pun menuju ke taman agro milik MARDI ni, hehe..
Juga terletak kat Tanah Rata..dekat je ngan masjid kat Tanah Rata tu, hehe..

Tiket masuk sini..mak yg sponsor.
RM3 utk dewasa dan RM1.50 utk kanak2 sekolah walaupun tidak berpakaian uniform sekolah, hehe... Tak kisah ler sekolah menengah ke..sekolah rendah ke..RM1.50 jugak. Tp kalo pra-sekolah atau tadika tu...tak pasti ler pulak. Tak payah kot, hehe...memandai aje aku.

Gi sini...harus juga bergambar2, ngee..

Jadi, aku pun kali ni takde masa nak citer byk..taruk gambar aje ler yg banyak!!
Mmg dh iras2 foto blog je CintamaniszLite ni....kahhh..

Tu..tunjuk sang lebah sedang menyeri bunga2..kahh...

Ayah aku yg suka bergambar..

Perangai tu dpt jgk ler kat anak2 dan cucu2nya..hehe..
Yang penting..dpt menantu pun..2-2 suka bergambar, kahhh..

Akiss ngan ear muff dan sarung kepala barunya...erm..

Atuk dan cucu sulungnya..
Ni atuk ler yg soh posing cenggini, kahh..

Erm...Fadel dan Dayah yg juga suka ngan hobi ni, ngeh2..
Tambah2 dorang ni fotogenik..hehe..

Atuk dan cucu2nya...

Aku ngn abg pun tingin nak bergambar kat sini, hahahaha..

Seronok bermain dgn ikan karp jepun..jinak2..terutama ngan ayah, hehe.

Masa tu tiba2 je sebuah heli terbang rendahhhh je dkt kitorang. Nak landing kat mana, tak tau laa pulak!!

Akiss di sebalik munga..munga..munga..
Abah Akiss ler yg suroh ni anaknya posing kat sini, erm...
Mujur takde lebah terbang mencari madu, hehe..

Uii..siapa tu??..hehe..
Erm...mak sdg tekun membaca info kat papan kenyataan..hehe..

3 lelaki macho dan 2 lagi bakal mengikut jejak langkah..hehe
Berlatarbelakangkan apartment Puncak Arabella.
Tak penah lg menyewa kat Puncak Arabella ni, erm...

Yang ni pulak berlatarbelakangkan sebahagian lanskap indah kat situ..

Kat sini ada sarang lebah. Hati2 ye kalo yg membawa anak2 kecil ni. Risau jugak tanpa kita sedar...anak2 kecik ni gi usik lak sbb ingat lebah tu lalat ke hape..huhu..
Tgk aje ler gambar kat atas tu..punya rendah sarang lebah tu. Ada 2 batang pokok berkeadaan cenggini.
Aku rasa..mgkn pihak berkenaan sengaja membiarkan keadaan sedemikian..maklum laa ia kan taman agrotechnology. Dorang pun dh tampal kertas tertulis SARANG LEBAH kat pokok tu. Jadi, ibu bapa atau penjaga kanak2 kena laa menjaga kanak2 agar tidak mendekati atau mengusik lebah tersebut.
Tp...orang2 dewasa pun kena jaga2 gak..sbb tak brp nak perasan sgt. Sekali pandang mcm lalat tgh hurung sampah aje..ngee..

-Berhenti utk kali ni..sambung lagi dgn gambar2 kat sebelah dlm kawasan Taman Agro MARDI ni pulak nanti, hehe..


HANTAR ALONG..
Esok pagi nak hantar Along balik hostel semula setelah hampir 2 minggu tak ke sekolah kerana dihidapi demam campak. Keadaan along dh ok..bijik2 pun dh kering tak berair..pendek kata...elok dh laa.
Aku harap..along leh belajar elok2 apa yg tertinggal sepanjang dia cuti sakit hari tu dan pembelajaran yg akan dihadapinya pd hari2 mendatang.
Semoga keadaan dia sepanjang tinggal di hostel dan belajar di sana dalam situasi baik dan 'sihat'. Semoga segalanya berjalan dgn lancar dan dipermudahkan. Amin..

Aku harap...aku takde ler nak nangis2 mcm hari tu, hehe..
Aku harap..aku leh kool jer. Nak sedey2 pun...aku harap aku leh tahan mcm sebelum2 ni, ngee.
Aku mmg over. Anak dok sana nak belajar elok2 pun..aku nak sedey2..hape lah!! huhu..


Ok...daa...

6 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

wah!! atuk dgn cucu yg begamabar stail kaki naik atas pagar...tak leh tahannnnnnn betoll!

xD

"like grandpa like grandchild..."

ehh!! betol ke peribahasa hentamkromo saya tu kak???

**terima kasih atas wish befday saya tu ye..hehe!

makdara TERdiva said...

cantik gambar akak & abg kat balik air tu.. :)
mcm supermodel gituh!

atty's said...

alhamdulillah along dah sembuh ye
cara kita berblog jgn tiru org tu kty pun amal kan camtu..ikut suka je nak citer apa.kata blog sendiri..
malas nak pk2 hit naik ke turun ke

dilaOHdila said...

shuntek gambor ni...
salam kenal:-)
selalu gi CH tak sempat nak singgah sini

zura@iwan said...

betui kak..blog kita kan..suka hati kita la nk ceta apa ek..yg penting semua tu kenangan....gmbr mceritakan segala..

selama g cameron x penah lg masuk MARDI ni..hikss...best je tgk...

ayah akak sakan posing noh..

DeLLas said...

fotogenik la sgt.. fotogedik bleh la..