Thursday, January 6, 2011

6 Januari; Along 15

Awal2 tahun 2011 ni...byk kisah along laa yg masuk carta kat blog aku ni, hehe..
Asek pasal dia aje berturut2, kahh..

SELAMAT HARI LAHIR KE 15, ALONG
Sebenarnya, hari ni adalah hari ulangtahun kelahiran along yg ke 15.
Kalo nak diingatkan sejarah kelahirannya...malam ni ler dia dilahirkan kat Hospital Bentong. Nak ikutkan...sdg2 ni aku tgh sakit kat katil wad bersalin..erm. Itu 15thn dulu laa, hehe..

Aku dh kasi ucapan kat dia. Elok ler pulak..dia ada kat umah masa besday dia ni...cuma takleh nak bwk makan2 kat luar ler..psl dia makan kena byk pantang.

Ni ler rupa along sebelum kena chicken pox. Gambar kat Petrosains 7hb Disember 2010 hari tu.

Ni Along sekarang...teruk jugak naiknya 'mende' tu. Harap2 jgn ler berparut sgt. Sian dia...
Skang dh sampai kaki camtu.
Kat kepala pun ada..celah ketiak pun ada..erm.
Alhamdulillah, along ni jenis penyabar. Tahannnn je..
Aku rasa..Ahad ni pun masih tak boleh nk baik lagi. Mmg laa nak dia cepat sembuh tp hari ni dh hari Khamis...mende tu bkn main garang menyerang tubuh badan Along, erm..
Mesti kena gi klinik utk sambung MC lg nanti.
Semoga along cepat semboh...Amin.

Besday along ke 15 kali ni..along akan ingat ler dia kena chicken pox, hehe..siannyerrr..

ALONG SEBELUM KENA CHICKEN POX
Ahad, 2hb Januari 2011

Gambar2 kat bawah ni adalah antara koleksi dlm kamera kiut Canon milik Along. Diambil ketika dok melepak kat Taman Tasik Pengkalan Hulu sebelum hantar Along balik hostel hari Ahad hari tu.

Along dan abahnya...seorang body builder di Kamunting, hahaha..
Nampak abahnya lebih kilo dari along. Jongkang-jongket tersebut berat sebelah walaupun tidak dijongkang-jongket pun, kahhh..

Dh tua2 pun dok kat permainan2 kanak2 ni..tp cuma duduk aje. Tak main pun. Takde hayun laju2 pun. Dok manja2 aje kat situ, kahhh..
Akiss ngan Angah yg ligat main, huh!!

Tgk ler Akiss tu..ish!!

Out of focus gambar Akiss ngan wan nya ni. Sape ler yg snap ni?? erm..
Atuk mmg takde dlm gambar kali ni...sbb tido kat dlm kete, hehe..
Mana taknya, Jumaat petang sebelum tu gi Pekan, Pahang. Ada kenduri sedara ayah kat sana. Balik Bentong sampai umah jam 5 pagi Sabtu.
Kul 10 cenggitu..dh kuar utk ke Taiping lak..erm. Mana ler tak ngantuk ayah aku tu.

Akiss usik wan dia..dihayunnya buai yg mak aku duduk2 tu.

Aiii...gayat wan, hehe..
Padahal tak laju pun, selow-melow aje, ngee..

Ni adalah ibubapa kepada 2 orang remaja dan seorang kanak2 perempuan td, huhu..

Dok bawah pondok tu bercerita laa apa2 yg lupa nak citer lagi, hehe.
Di samping menitipkan semangat dan nasihat kat Along.
Angah yg snap gambo ni. Akiss ikut wan gi beli goreng pisang kat luar pagar taman.

Kedua2 wajah dlm gambar di atas dilahirkan di Bentong, Pahang..hehe..

Along dan Angah..anak remaja ku..

Hmm..lompatan along sebelum balik hostel dan beberapa hari kemudian didapati menghidapi demam campak!! alahaiiii...
Semoga along cepat sembuh. Amin

Psst; Along mengucapkan terima kasih kpd mereka2 yg telah mendoakan yg terbaik utk dirinya.

10 comments:

[-suziey-] said...

ooooo besday along..happy besday along! haih kesian plak smbut besday kena chic pox..ish tp teruk la jgk kena tu ek..

makdara TERdiva said...

uishhh..siannye along..sampai mcmtu sekali chicken pox tu eh!

hepi befday 2 along.. :)semoga cepat sembuh! bujang2 dah anak akak..

saya pun kena chicken pox mase form 2..dia punya hazab kepanasan tu mcm nak bogel dlm rumah..haha!

atty's said...

selamat hari jadi along
semoga along cepat sihat.amin

wantie said...

happy b'day along. siannya b'day boy tengah sakit.

banyak tul chicken pox tu. mesti sakit.

Rinna said...

Heppi Besday Along. Moga cepat sembuh yer..dan dpt kembali ke sekolah..

mamawana said...

Kasian along. Harap cepat sembuh. Anak2 mama dulupun pernah kena chicpox , mandi air daun semambu, ubat air benang batu sila laa....pantang larang takleh menggoreng dlm umah laa..mcm2 pesanan org tua2. yg mampu diikutin. Insyaallah.

ieda said...

eppy bday along .. semoga jadi anak yg soleh dan cerdik pandai sampai bile2 ...

ps : akak ada TAQ utk akak tau :))

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam kenal dan follow.


Kesiannya Along. Memang siksa kalau kena chicken pox ni... miang seluruh badan dibuatnya.



* Along saya kecik lagi. Baru di tahun 4.

zura@iwan said...

alahai..tlps n3 ni la plak..

hepy belated bday Along....

semoga cpt sembh dr CP tu ek...

Dia.Honey said...

semoga Along cepat sembuh...huhuhuhuhu takoot tengok cikenpox tuh