Thursday, August 11, 2011

Aktiviti selepas itu....

Sambung citer...

Masih pada malam yg sama kitorang keluar beramai2 gi makan steamboat tu...
Al-kisah..balik jer dari aktiviti kekenyangan..terus ler kitorang gi lepak umah mak terlebih dulu.

Ni laa antara cucu lelaki abah dan mak termasuk ler along & angah.
Cucu lelaki paling besar tak dpt balik...tgh sebok study Dip kat Sri Iskandar.
Hmm...dh besar2 dorang ni..ish..ish..

Sementara Kak Yui, kak Iqah, Filzah, Ain ngan Anis tak sampai lagi...Akiss main ngan Khaira yg manja ni aje lah.

Aku dok menyembang ngan Irfan....psl citer hantu kat hostel dia di sekolah K.E, heheh...

Tengok...see...see...bila citer hantu je..mesti ada yg lain pun seronok nk tompang dengar skali, kehkeh...penoh panggung!! kehkeh...

Sela dh sampai...dia pun join skali.
Kebetulan Ipan nak keluar pulak gi main futsal ngan kawan2 dia malam tu..maka aku ngan Sela pun bukak ler kisah benar anak jiran sebelah umah mak mentua aku ni yg baru2 ni jgk (sebelum bulan Ramadhan) dengan kisah 'mende' ikut sampai ke umah setelah bermain futsal tengah2 malam kat ngan futsal court di Kamunting tu...huhu..
Tapi, anak jiran mak tu bkn jenis takut..dia siap berinteraksi ngan 'mende' tu..adeii..
Bila soh mende tu tunjukkan diri..dia tak tunjukkan diri tp dia buat bunyi menyeramkan.
Ada lagi kisah selanjutnya.......hmm....tu yg suspens je dorang dengar, heheh..

Abes aktiviti malam tu..seperti biasa..Akem & Apis ikut kitorang balik & tido kat umah kitorang laa. Tak cukup lagi berjumpa ngan Along & Angah, heheh..

31hb Julai 2011
Ahad

Pagi tu...gi umah mak hantar akem ngan apis. Kitorang join sekali lah sarapan pagi kat sana. Kak nor wat nasik lemak. Sembang2 sket...kitorang terus gi TESCO...ada barang2 nk beli utk along.
Kul 1.40 ptg..kitorang gi hantar along balik hostel.
Disebabkan Maton nak balik KL lepas sahur pagi esoknya..maka kitorang pun bawaklah sekali Akem ngan Apis ke Pengkalan Hulu.

Sampai jgk laa Akem & Apis ke sini...

Angah dan Along dah gunting rambut botak no. 4....huhu..
Abang pun gunting rambut hari tu tp bkn botak laa..gunting pendek bg nampak smart aje, hihi...
Seperti biasa aktiviti ni dilakukan di Kedai Gunting Rambut ABA di pekan Baling.
Barber paling best.

Sebelum kitorang balik...along sempat ler bg cheque ni utk dimasukkan kat akaun bank dia. Tp tgk laa nilai RM nya...huhu..tak sanggup nak sebut.
Masa terima cheque ni...along pun tak tau pasal apa dia dpt cheque ni, mm....
Ingat punya ingat...sebenarnya cheque ni adalah duit claim bas balik kampung cuti SEM. Bila punya pun aku tak pasti, hehe...tapi naper ler tak bagi RM tunai aje...sbb nilai nya sikit aje pun...tak sampai RM10 pun. Sepatutnya utk cheque...diorang kena level kan utk satu nilai claim...contoh:- RM20 ke atas..
Nilai bawah RM20 bagi cash ajelah senang. Ni kalo tolak komisen aje dh tinggai brp aje nilai sebenar claim tu..huhu.. Orang bank yg uruskan pun geleng2 kepala aje tgk nilai RM cheque ni, ngeh2..

Nota;
-Gambar2 di atas ehsan dari kamera hp abang dan kamera kompak along...

2 comments:

ieda said...

besar2 dah anak2 buah akak erk ..
sekejap masa berlalu x sedar kan kak ..

ermmm kat mak umah saya kalau balik kg mcm tu gak kak .. selalu cerita2 menarik mcm cerita hantu dpt sambutan ekekke :)

ikiqzana said...

kusyuk betul mereka2 mendengar citer hantu. balik smpi rumah? ekkk seram nyer.