Wednesday, August 10, 2011

Syoknye Steamboat..

Kisah ni adalah sehari sebelum 1 Ramadhan & ia adalah pengalaman steamboat ke 2 aku, heheh..

30hb Julai 2011
Sabtu malam..

Setelah kenyang bebeno makan nasik ngan ketam lemak, sambal udang, ulam2an, laksa di siang hari...maka al-kisah malam tu kitorang beramai2 ke Restoran Steamboat, Kamunting ler pulok!!
Ngan keluarga ipar duai aku yg happening tu...kitorang pun terjah restoran tu seperti yg telah dirancangkan beberapa minggu sebelumnya.

Kitorang dapat dok belah luar aje sbb kat belah dalam restoran tu dh penoh.
Seronok betoi ngan suasana cenggini...huhu.
Suasana riuh rendah bkn masa nk oder aje, masa tunggu oder jgk...heheh.
Biasalah, ramai kan, ngee..

Masa ni..meja tak cukup lagi ni. Dh tambah satu meja kayu baru lah leh muat semua.

Kak nor, Yui & Sela sempat lagi berposing sementara tunggu oder sampai, huhu..

Masa tunggu oder ni..mcm2 ler gelagat budak2 tecit ni, hehe..

Ayam utk nasik ayam yg sampai dulu..

6 orang yg oder nasik ayam black pepper termasuk lah anak2 aku, ngeh2..

Oder air jag sampai 5...
4 jag air oren...1 jag air asam masin. Ada jgk yg oder air sendiri.

Dapur steamboat dh sampai. Sat lagi sampai lah bahan2 masakannya pulak...sabar!!

Terjumpa lak jiran abah kat situ...

Kelihatan abg sedang menggunting bahan2 utk dimasukkan ke dalam kuah steamboat.

Masing2 ralit makan makanan masing2. Ada yg oder nasik pattaya, nasi goreng ayam.
Aku ngan abang antara yg cuma makan steamboat malam tu pasal kenyang makan nasik siang tadi masih terasa lagi, heheh.....
Dan tak lupa ada oder tambahan...iaitu yong tau foo, hehehe.

Sambil makan2...sambil bersembang...
Alhamdulillah, semua makanan abes...licin. Sangat seronok bila makan beramai2 cenggini.
Cuma air je yg tak abes. Dan telah dibungkus utk dibawa balik, hehehe.

Kesemuanya sudah kenyang, gendang gendut tali kecapi...kenyang perut suka hati..
Tapi....sape yg bayor semua ni? hihi...
Mak ler (mak mentua aku. Maaf, tak reti ler nk guna istilah MIL, hehe)..
Mmg mak yg dh lama berhajat nk belanja makan2 ni.
Dah tentulah kitorang semua hepi!!!
Tima kasih mak....semoga Allah murahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik. Amin

Nota;
-Semua gambar adalah ehsan kamera kompak milik anak2 aku.
Dorang yg rajin mengambek gambo malam tu.


-Line streamyx dh ada balik. Siang tadi baru ada. Kkdg dh bosan guna TM streamyx ni. Dorang tak buat wifi terus dari ibusawat. Skang ni..mana2 pengguna streamyx wifi pun...mengharap pada line kabel TM jugak. Kalo wayar kabel dipotong dan dicurik...maka dorang pun takleh guna internet..

4 comments:

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

mmg meriah kalo berkumpul ramai2 camni....best kan kak?kedai ni bukak kat kamunting belah mana kak?kami x dpt balik raya dikampung...huhu

el said...

meriahnya uolz hehehhehe

ikiqzana said...

seronok klu kumpul camgini kan sis.. nasi ayam blackpepper mmg la x pernah dengar..

salam ramadhan sis.

Drunbella Khoo said...

neh kat kamunting tu kan.
yg baru bukak tu.
i dok plan nak p makan steamboat kat situ tapi xp pun lagi.
depa kata mahal.
rasa pun boleh laa.
tu yang jadik berat kaki nak p.
so, okay dak steamboat situ?