Saturday, August 27, 2011

GSL Dinner Malam Jasamu Dikenang

Tu dia...org tgh sebok2 bersiap sedia nak sambut 1 Syawal 1432H...aku baru terhegeh2 nak masuk citer pasal gi GSL Dinner yg telah berlangsung pada bulan Julai 2011 hari tu, huhu..

Meh aku citer...

15 Julai 2011
Jumaat

Teruja nk gi dinner. Tp dlm keterujaan tu..ralat jgk laa psl masa tu Along tak dpt nk join skali sbb dia tak balik pulang bermalam. Nama along termasuk dlm senarai malam tu tapi takde rezeki along...tp dinner tu pun biasa2 aje. Takde acara yg best sgt pun...

Majlis ni diadakan kat Ballroom di Hotel SSL Traders, Kamunting. Dekat sgt ngan umah kitorang, huhu.

Bergambar dulu kat lobby. Sambil sembang2 ngan beberapa family staff GSL yg jugak baru sampai situ, hehe.

Acara mula jam 8.30mlm..

Tunggu VIP sampai terlebih dulu...

Sesi bergambar adalah acara yg diawalkan...
Malam tu kwn abg (dari Tpg Geeks) telah ditugaskan menjadi OP...tapi kitorang tetap bwk kamera utk koleksi sendiri. Senang aku nk apdet kat blog ni, heheh. Lagipun nk tunggu gambar dari OP siap...mesti ler lambat, kan..ngee

Malam tu jgk ada penyampaian sijil penghargaan. Ada 3 kategori..yg pertama utk yg berkhidmat utk 20 & ke atas, yg ke2...yg berkhidmat 15tahun ke atas dan yg ketiga utk yg berkhidmat 10thn ke atas...

Abg dlm kategori 15tahun ke atas, hehe..
Bkn sijil je yg dpt..staff jgk diberi Sijil Simpanan Premium BSN...Alhamdulillah..

Abg bergambar ngan kawan2 yg berkhidmat 15tahun ke atas..

Abg ngan sijilnya, hehe..

Malam tu jgk ada live band yg membuat persembahan ketika acara makan2..ada 9 kos.
**Gambar di atas...Mat Jaini sdg mendendangkan lagu Jamal Abdillah..

Malam tu kitorang dh dinamakan utk semeja ngan family Yeop. Sepatutnya kitorang dpt meja no. 17 tp disebabkan Yeop tiba2 dilantik menjadi pengerusi majlis malam tu dan kena duduk depan dkt ngan pentas...maka kitorang pun telah ditukarkan ke meja no. 4, huhu. Depannya!!!

Ni lah antara hidangan yg datang ke meja satu persatu malam tu..Biasa aje lah rasanya. Takde yg luarbiasa pun, huhu. Tp dh free..makan ajelah kan..ngeh2..

Mr. Param & Mr. Simon (termasuk Mr. Suhaimi) antara orang kuat utk majlis malam tu.

Antara anak2 staff malam tu. Kebanyakannya berbaju baru khas utk 1st guna malam tu, hehe..(mak2 dorang pun skali ler, kehkeh)
Anak2 kitorang takde ler. Dorang guna baju lama aje.

Pukul brp majlis ni bersurai pun aku tak hingat dh, hehe...lepas2 tetamu VIP dh balik..aku pun mula laa bangun cari mangsa nk ajak bergambar, ngeh2..

Ni gambar Fairul sekeluarga...

Sebelum tu..bergambar ngan abang dulu..
**Baju batik tu GSL yg bagi utk setiap staff...khas utk malam tu, hehe..warna korporat, kehkeh..

Yeop dan kak Ani..

Ngan kak Ieda..isteri Wan Sharun..

Ngan kak Yusni isteri Cepoi, Shida isteri Din dan isteri Fairul (sori, terlupa nama lak, ngeh2)..

Ngan Norlia (secretary GM), isteri abg Din (mmg tak tau nama..kalo jumpa panggil kak-kak aje, hehe), isteri Azraf (pun tak tau nama psl jarang beno terjumpa, kehkeh) dan anak dara abg Din.

Ngan kak Da isteri Dollah dan Lela (isteri Mat Jaini)..

Ngan famili Mustapa..

Tambah pulak ngan family Basir..hehe..

Ngan kak Yusni, isteri Mr. Param, isteri Mr. Simon juga anak2...

Dewan dh mula lengang..ramai yg dh turun..

Kitorang masih bergambar lg, hehe.
Yelah kan...lepas2 ni loji air ni diambil oleh syarikat lain lak dan staff2 bakal bernaung di bawah majikan yg baru..InsyaAllah.

Ngan Athirah (anak dara Cepoi) dan Arni (anak dara Yeop)..

Abg bergaya ngan baju batik. Pertama kali pakai baju batik dgn tempoh yg lama, hehe..

Abg Din ngan anak daranya..

Sementara tgh tunggu turn naik lif..sempat ler belek senarai2 tetamu. Masa datang td..tak tgk pun mende ni, ngee..

Mmg sesak ler lif tu..semua nk balik dh..hehe..

Akiss dlm lif. Kitorang antara yg last turun ke lobi, heheh..

Anak abg Din dan anak2 Azraf (dorang ni sepupu)..

Abg & ofismate sempat bergambar ngan Dato' (pengerusi GSL)..

Abg ngan Cepoi..

Lega dh citer ni dh simpan kat Cintamaniszlite. Citer gi Pantai Timur aje tak masuk2 lagi, hehe..

T.A.M.A.T

1 comment:

J@J@ / Bini The Rock said...

Abg Fadil tak suka baju batik ye? haha..mcm TR la jgk kak..ada la selai tu..pakainya sehari je pegi majlis kawin..lepas tu terperok je dlm Almari! mmg takde jiwa koprat..susah betol!

Kak..
saya nak ucapkan Selamat Hari Raya ye utk akak sekuarga..dan mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa atau ape2 jua spjg saya kenal ngan akak ni.

Jemput lah dtg rumah! (wahh..mcm dekat je kan..?)

xD