Sunday, August 14, 2011

Queensbay Pertama Kali...

13hb Julai 2011
Sabtu

Pagi tu kitorang ke Penang lagi. Album custom punya hal ler, huhu..
Dapat gak jenjalan naik feri dlm bulan pose...

Nasib baik kuar awal. Jalan sesak teruk kat hiway berdekatan ngan persimpangan masuk ke Bandar Baharu Serdang, Kedah tu..

Mmg dh agak ada eksiden teruk laa.
2 buah lori terbalik, sebuah lagi lori treller yg terlibat dan bbrp buah kereta...

Nak naik feri pun tak payah kena Q...dh byr tiket feri...terus dpt naik kat belah atas.

Dah selesai perkara yg utama...kitorang pun terus ke Queensbay. Inilah pertama kali menyinggah sini wlpn dh lebih bkn 10x...mgkn dh lebih 20x dh lalu sini...

Konon2 nk shopping baju raya angah ngan akiss ler kat Jusco situ...tp...aduhaii..tak reti lak aku nk shopping kat situ. Mgkn pasal dh terbiasa shopping kat The Store Taiping atau pun kat The Store Taiping aje...kehkeh...
Tambah2 pulak..kalo yg dh diskaun pun masih di atas paras bajet (RM50 ke atas sehelai, huhu). Parah mcm tu. Sorang bkn nk beli sehelai..tp 2 helai. Lom lagi seluar jeans dorang, huhu.

Nota:-
Tu pun dh jimat sket pasal along kata dia takyah beli seluar jeans tahun ni. Seluar jeans tahun lepas masih elok psl dia jarang guna. Maklum lah...dia dok kat hostel tak leh guna seluar jenis tu. Along guna kalo jenjalan masa balik bercuti kat umah aje lah..


Jadi, kat dlm Queensbay Mall tu kitorang cuma jenjalan cuci mata aje lah. Masuk kat F.O.S pun..takde yg berkenan. Ada seluar jeans utk akiss (mmg bahagian kanak2) tp pinggang longgar laa pulak (longgar mcm seluar tu aku yg nk pakai, hahaha). Labuh dh ok ngan akiss..emm.
Dh keluar dari F.O.S....kitorang masuk lak Toy R us. Sesaje jer...hehe..

Dah keluar dari mall..hari dh mendong nk ujan. Angin dari laut pun bertiup kencang. Tp masih boleh utk bergambar kat tepian laut yg mengadap Pulau Jerejak tu, hehe..

Bergambar berlatarbelakangkan jambatan Pulau Pinang. Dari situ gak leh nampak pembinaan jambatan Pulau Pinang ke 2 yg sedang dijalankan.

Tgk pokok kat belakang gambar angah tu..angin tengah kuat masa ni. Kalo lambat sket..ujan lebat dh ler kat sini, hehehe.
Jambatan ke 2 yg sedang dlm pembinaan tu dh tak berapa nampak sebab kat belah sana dh ujan lebat dh...

Dari area situ...kitorang merentas jambatan Pulau Pinang utk ke Carrefour pulak. Hmm..ada ler shopping kat situ sket. Mmg aku ni..kalo nk shopping sesuai kat area hypermarket, supermarket jenis2 mcm tu aje laa.
Seluar jeans akiss pun tak beli lagi ni. Nak survey kat PasarayaKu atau pun Hari-Hari jer nanti, heheh. Kat situ murah aje. Budak besar akiss ni mana ler leh pakai mende2 mahai..sedang membesar..rugi aje. Beli tahun ni....tahun dpn dh tak muat..hehehe..

Nasib ler anak2 aku pun bkn jenis yg memilih jenama. Asal lawa kat mata dorang..ok jer. Jenis aku gak ler tu, heheh. Eh, somi aku jeling tu...ye lah..macam abah dorang jgk lah, kehkeh..

Nota:-
-Gambar ehsan kamera kompak anak aku...


~TAMAT~

4 comments:

atty's said...

aty pun pernah jejak kaki sekali je kat sini ..

myaishahhafiz said...

sya klau ke penang, mesti singgah sana cuci2 mata.

Rinna said...

Suka tgk bersiar2 di tepi laut.. sejuk dan nyaman jerk..

Baju budak2 skrg nie mmg mahal laa.. seluar jeans cam harga org dewasa laa plak..

Gieyana said...

apsal x roger2..kalau idak leh jumpa kan..we all kalau p sini just mkn2 jer..nk sopping x leh bw Nureen psl budak kecik tue asyik nk cuci mata ngan menan jer..x larat nk layan..