Sunday, August 21, 2011

Kad Raya Cintamaniszlite tanda ingatan....

Ni ler kad raya aku sekeluarga utk Aidilfitri 1432H ni. Simple aje. Boleh lah ye...asal ada, hehe..
Khas utk pengunjung blog yg sudi menjengah blog aku. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, ye.

Tahun ni utk rekod..pertama kali aku tak kirim kad raya kat sesape pun. Ada ler satu aku soh akiss yg tulis kad utk dihantar kat wan & atuknya di Bentong tu. Kad raya ada, setem pun aku ada beli..setem 50sen aku beli 10 keping. Tapi ntah naper tahun ni malas betul aku nk menulis kad. Sebenarnya, tiap2 tahun aku print aje tapi tahun ni printer kat umah ni pun dh abes ink waima ink itam sekalipun, aduhaii..
Keje pun melambak...takde ler rajin aku nk menulis padahal itulah hobi aku sejak dari kecik dulu iaitu menulis!!

Utk rekod aku jgk tahun ni...aku tak wat biskut raya lagi walaupun hari berpuasa di bulan Ramadhan dh cecah 21 hari!!!! Selalunya, sedang2 ni aku dh wat 2-3 jenis dh, aduhaii....

Baru jer tadi abes membeli bahan2 utk wat biskut. Tu pun bajet satu hari satu jenis aje. Bajet pun nk wat 5 jenis aje...cukuplah!! Yg lelain layanlah kerepek pisang, kepek bawang yg bakal dibeli aje. Dan kalo rajin...barulah leh buat kulit popia nestum & 2 jenis kek feveret anak2 aku.

Barang2 perkakas utk wat kuih dh dibawak keluar dari stor malam tadi dan dh dibasuh. Tunggu jer ler tenaga aku nk pulun wat, mesti kena start buat dah!!!

3 comments:

Gieyana said...

Salam Aildilfitri kak n selamat buat kuih raya..:)

Rinna said...

Salam AidilFitri buat Ina Sekeluarga.. Cantik kad raya tuh.. Rin tak sempat lagik nak wat..rasa mood nak deco2 kad raya tak mari lagik..hehehe..

Wah rajinnyaa..nak wat biskut raya.. mesti sedap tuh.. :)

ikiqzana said...

selamat menyambut aidilfitri sis..

maaf zahir & batin yer.