Thursday, August 18, 2011

Simpan citer...

22hb Ogos 2011
Isnin

Pagi tu aku nk online. Tetiba angah kata..lampu soket TM kat ngan PC ni tak nyala. Aku dh mula bingung. Aii...takkan ler wayar kena curik lagi??
Aku pun tanya kak nor. Owh..kak nor pun baru perasan. Line TM kat umah dia pun yilekkk!!
Padahal...baru seminggu je jadi kes cenggini yg diselesaikan.

Aku kol abg..bgtau..
Pastu, aku gi ngan moto nk tgk kat depan klinik tu...emm, point yg sama!!! Mmg sahih wayar kabel TM kena potong lagi!!! Tapi kali ni bkn satu wayar...tapi 2.
Tu dia...2 wayar sekaligus si penyangak tu potong!!!!

Tgh2 aku amek gambo..tetiba nmpak van TM dok round. Mgkn dh ada yg buat aduan terlebih dulu dan point mula2 dorang g tgk kalo org kg. expo ngadu line tipon rosak..mestilah kat area Klinik Kamunting tu, huh!!
Bila dh sahih situ ler puncanya..takyah ler dorang gi umah si pengadu utk check kesilapan teknikal yg lain. Mmg kena panggil kontraktor TM ler psg wayar baru, huhu...

Bila dua wayar kabel kena potong..makin ramai lah pengguna TM yg tak dpt guna talian dan ramai jgk ler yg buat aduan.

16hb Ogos 2011
Selasa


Agak tidak percaya...hari berikutnya jam 4 petang..line TM dh ada!!!
Ini adalah tindakan TM yg paling pantas dlm kes kecurian yg penah melibatkan talian TM umah aku, huhu..

Dan...pokok yg menjadi tempat penyangak memanjat utk memotong wayar tersebut telah pun ditebang mengikut saranan abg pd sorang membernya yg rupa2nya keje kat TM bahagian yg berkaitan, huhu..

nota:
-gambar pokok yg telah ditebang depan klinik di atas adalah ehsan dari kamera hp abg.

-tinggal tunggulnya aje..
-Ada gambar sebelum dan selepas, hehehe..

Aku harap lepas2 ni dh takde ler kes cenggini lagi berlaku kat tempat aku. Jenoh tau buat report..sampaikan TM sendiri dh cemuih nk dgr aduan dari kitorang lagi!!

17hb Ogos 2011
Rabu

Hari itu adalah hari cuti utk Perak dan beberapa negeri lain sempena hari Nuzul Quran. Selepas waktu imsak dan Subuh...kitorang gi pasar borong. Pertama kali utk tahun ni gi terjah pasar borong, heheh.

Waktu berbuka puasa pada hari tu...kitorang jemput mak, abah dan yg lelain utk berbuka ramai2 kat umah kitorang. Gambar tak sempat amek..maklum ler, kan. Jadi tuan umah ni mmg sebok sampai terlupa dh ngan mende2 tu, hihi..

1 comment:

makdara TERdiva said...

rajin betul dorang potong wayar tu..tp pelik takde plak yg 'melekat' kat situ..huhu