Thursday, August 4, 2011

Kecik periuk...sikitlah keraknya..

Utk bulan Ramadhan ni..guna periuk nasik karen yg saiz kecik aje...
Baru je beli periuk ni kat The Store beberapa hari sebelum Ramadhan hari tu....
Alahhh!! cap MECK aje pun. Harga RM34.99.
Nak jimat karen laa konon2nya. Masak nasik utk berbuka cuma 1.5 pot beras (guna tin susu). Cukup sekali makan utk kitorang empat beranak.
Masa sahur pulak...cuma masak setengah pot. Angah ngan akiss aje yg makan nasik.

Tp periuk ni aku tak tau laa brp lama leh tahan. Harap2 lama lah kalo guna tak ganas, huhu. Periuk dlm nya tu...jenis ringan aje.

Periuk yg lama elok lagi..jenama National. Skang pun mana ada dh nama National ni...semua dh tukar jadi Panasonic. Tahan betul produk National ni, erm..
Periuk lama ni simpan kat dlm stor jap. Siap balut ngan plastik lagi.
Kalo bukan bulan Ramadhan dan along pun ada balik...mmg kena gunalah periuk nasik ni. Tak cukup kalo masak nasik guna periuk nasik yg kecik tu, huhu.

7 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

salam kak alona!

sya ada periuk nasi NATIONAL jgk. Kluar time adik badik semua blk. haa ni nak raya kang keluar la pakcik tu...hohoho!

mmg berbaloi2 tahan lama plk tu. saya pon x tau bila kewujudannya. Arwah mak yg beli.

Rinna said...

Waaa periuk nasi baru.. orite le tuh..tak yah masak byk2.. :)

POSH76 said...

brand national mmg terbaek!!!

el said...

posenye pasal kena beli periuk nasi ye kak...kt umah tu pki yg sedang2 jek..

Kamsiah said...

salam
akak kena 2 gelas air...terus tolak nasi...berbuka jarang2 amik nasi...bersahur apatah lagi...

atty's said...

aty pun guna brand panasonic..mmg tahan kan

ikiqzana said...

pilihan yg bijak tu sis.. klu masak sikit pakai periuk kecik klu ramai yg nk makan pki periuk besar.. mmg la jimat elektrik.