Wednesday, May 7, 2014

Hantar along...

04.05.2014
AHAD

Tiket bas ekspress konsortium nak ke KL dh abes. Lewat petang baru ada kosong. Tiket tren dh tentu laa penoh, kan. Tu bkn beli pada hari nak balik tu...beli hari Jumaat pagi. Ramai rupanya yg cuti direct wlpn Jumaat tu sebenarnya tak cuti pun. Kena amek cuti sendiri ler. Mcm along ni...Jumaat tu ditiadakan kelas, hehe..

Bas along naik kul 11 pagi.
Pagi tu baru aku tengok berderet2 bas ekspress star mart yg nak pi ke mcm2 destinasi. Selalunya tengok bas ke KL aje. Hari tu ada bas nak ke Johor, Singapore, Shah Alam dan ntah mana2 lagi selain KL.

Bas dorang mmg nombor plat cantek2 aje. Nombor plat beli tu. Yg pasti...semua bas tersusun kat situ takde nombor 4, huhu.

Bas along naik ni..bas baru..plat pun AJE. Kira bas baru ler tu, kan. Skang ni kat Perak dh plat AJR...
Seat dia nampak selesa dan ada jgk fungsi massage. Mcm bas syarikat yg sama yg penah adik ipar aku naik nak balik ke Shah Alam 2 tahun lepas, hehe..
Bas dh ada...tp takde sape naik lagi. Maka along pun lepak ler ngan kitorang sembang2 sambil tengok gelagat orang.
Dh besar dh along ye, mm...mm..tua dh aku ni.
Bas lain dh blah dh...tinggal bas ni jer tak jalan2 lagi.
Abang. Kitorang ni tambah2 aku ler....kalo hantar sesape (orang yg kita kenal ler, kan) ke stesen bas ke, keretapi ke...kitorang akan tunggu sampai kenderaan awam tu bergerak dulu.
Tahun depan...InsyaAllah, giliran angah pulak melalui pengalaman sebegini.
Apa2 hal...buat yg terbaik utk SPM 2014 ye, angah.

Nota ALONA:-
~Citer gini pun aku simpan, huhu..

2 comments:

Nad MamaZN said...

kami pun camtu..anta sampai bas takde dr pandangan huhu...

Siti Fatimah said...

Along dah biasakan diri ulang alik ngan bas. Moga selamat perjalanannya yer