Tuesday, May 20, 2014

Jual sokabar lama..

Suratkhabar byk betul kat umah ayah.
Aku dh bagitau ayah soh jual ler paper lama ni kalo lori atau van jerit "paper lama..paper lama..." yg lalu kat dpn umah tu. Tapi paham2 aje laa ayah aku ni. Segan nak jual.

Bkn pe...nak bagi kat orang yg berniaga jual nasik lemak...bkn nak amek banyak2 pun. Semakkan umah dia aje kalo amek sekali banyak. Jadi, aku soh ler ayah jual jer. Bkn nak sangat duit tu tp sekurang2nya leh dpt duit dlm masa yg sama rumah pun clear dari timbunan suratkhabar lama.

Tapi....sampai ler nak sampai minggu ayah nak menikah tu...masih tak dijual. Aku pun cadangkan ler ayah angkut jer semua2 paper lama tu ngan avanza masa nak ke Taiping nanti sehari sebelum majlis pernikahannya kat Kulim.

Tu dia....dh ler sampai umah aku kul 2 pagi....malam tu jugak angkut bawak keluar, hahaha.
Risau sangat pagi sok tak sempat. Mujur ler pengiring2 ayah iaitu sepupu aku, besfren ayah pun nolong ngangkatnya.

Maka...masuk minggu baru...ayah pun dh selamat dinikahkan....along pun masih bercuti study week...aku selesaikan misi menjual paper lama ni bersama along.
Penoh seat belakang kancil ni..
Dh bawak turun...ada sekali majalah aku beberapa tahun dulu. Resepi dlm tu semua aku dh koyakkan letak dalam fail, hehe..
Dh timbang gini...
Ngan 15sen sekilogram...maka dapat laa RM12 utk berat kesemuanya 80kg.

Nota ALONA:-
~Mesti dh lapang sket kat umah ayah tu, huhu..

4 comments:

Nad MamaZN said...

terang sket mata memandang bila takde semak2 ni hehe

WongSuroboyo99 said...

untung berapa ?

attyfir said...

rm12 , dpt makan kfc

Siti Fatimah said...

baru teringat sokabar kat umah ni bila la nak gi jual.