Monday, May 5, 2014

Kisah cuti Hari Pekerja.

30.04.2014
RABU

Petang Rabu tu along balik Tepen..ngan ETS kul 3 petang sbb dh tengok tiket tren Express Rakyat tarikh 30/4 tu dh abes. Tiket bas KL ke Kamunting waktu petang pun dh abes. Jadi, alternatif lain...naik ETS aje lah sbb ETS banyak trip nya. Tapi tu laa...ETS sampai Ipoh aje, kan.
Sampai Ipoh sepatutnya along naik bas pulak sampai ke Kamunting. Dari KTM Ipoh tu along kena menapak sket ler ke stesen bas Medan Kid utk amek bas ekspress ke Kamunting.

Tapi disebabkan kebetulan kitorang pun kena gi Ipoh sebab beli CPU 2nd hand (deal dari MUDAH)...tu kitorang ke Ipoh waktu petang dan terus leh amek along kat KTM Ipoh.

Hmm..pasal CPU tu...kenapa beli jauh sampai ke Ipoh??
Sbb ciri2 yg ada kat CPU tu sangat bagus dan tawaran harga pun bagus. Cina kedai komputer yg bertempat di Taman Rasi Jaya tu pun sangat baik. Kedai dia tutup kul 5 petang tp bila kitorang kol dia kul 6 petang..dia sanggup datang semula dan tunggu kat kedai. Pastu bila abg tanya psl modem wifi adapter....dia bagi free aje yg dia punya tapi dia tak guna dh sebab speed mende tu cuma utk kegunaan dekat2 aje. Nampak ler dia tu cina baik. Air muka, cara percakapan dlm talian atau pun secara berdepan.

01.05.2014
Khamis..

Kitorang gi jogging setelah sekian lama tak jogging.
Dh lama tak buat aktiviti gini, mm...
Hmm...baru nak mendaki dh kena posing. Maklum ler, fotografer ada...kan..huhu..
Tertinggal kat belakang...mm..
Mmg berbeza gi jogging bukit larut ni ngan guna treadmill, huhu.
Lebih bagus ke bukit larut sebenarnya. Bonus...secara tak sedar kita berinteraksi ngan alam semulajadi terutama pertukaran karbon dioksida ngan oksigen yg lebih fresh, mm..

Dh jogging...kitorang gi jengok2 apa yg ada kat Karnival Hari Pekerja 2014 ni.
Nampak mcm best jer, kan..
Parking kat tepi ni aje....
Hari ujan masa tu...kitorang dok dlm kereta jap. Dh reda sket...terus jer berlari2 anak gi jengok2 booth.
Tempat yg menjadi perhatian...litar kereta mainan...kereta dash. Kereta mainan yg dulu along dan angah kena beli utk pemasangan di sekolah ketika subjek kemahiran hidup kot...lupa dh.
Bergambar ngan van yg mempromosikan SUKMA di Perlis nanti.
Kat situ aku beli t-shirt taiping kaler merah...RM10 aje selai. Pastu beli cardigan pun RM10 sehelai.
Abang ada beli kek velvet bekas kecik tu. Along beli jeruk mangga. Aku pun ada beli kek lapis horlick...

Nota ALONA:-
~Cuti utk aktiviti lain...bkn utk bercuti rehat2kan badan, huhu..

2 comments:

Nad MamaZN said...

syok btul la lake garden tu.. byk xtvt

Siti Fatimah said...

Best tengok akak berjoging. T ni mang tak berjoging pun. Ntah le badan ni rasa lemau je...