Wednesday, October 21, 2015

Hujung minggu itu...

17.10.2015
SABTU

Pagi tu...selepas Subuh terus aje keluar gi amek akiss kat asrama dia. Dorang pelajar2 leh balik pulang bermalam pagi tu dan balik esoknya Ahad mcm biasalah.
Amek laa budak ni...baru abes exam, kan. Bagi dia jumpa kucing2 dia tu. Kebetulan ayahngah, makngah dan sepupu tecit dia pun ada kat umah.
Tido...ngantuk. Majlis anugerah homeroom malam tadi katanya abes dekat kul 1 pagi..
Petang...gi padang bola kat Kolej Vokay Taiping.
Ayahngah nya ada perlawanan persahabatan bolasepak kat situ. Mewakili KL lawan Perak.
Yg lain datang ngan bas. Tapi ada beberapa orang yg datang sendiri...
Tak bawak teropong...amek gambar guna kamera hp aje, huhu..
Datang bagi sokongan kat dedi...hehe. Dedi pun dh keluar padang dh tu. Tukar ngan pemain muda yg lain pulak. Bagi semua main...game persahabatan, kan.
Fadel ditukarkan pada game separuh masa ke-2 minit ke berapa ntah, hehe.
Fadel kata...dalam belia bawah 40 ni...dia ler yg paling tua. Yg lain umur muda2 lagi.
Lagi 4 tahun lebih aje nak main ngan team ni selagi larat nak bersaing ngan yg muda2 tu, kan...hehe. Dah cecah 40 dah kira team veteran lak, hihi.

Esoknya...dorang bertiga dah nak balik. Kira puas jugak laa maklong dapat luangkan masa ngan baby. Dapat mandikan baby, kerjasama ngan bonda nya siap2kan dia lepas mandi, hahaha.

Maklong nak selpi ngan dia...nanges lak.
Selepas baby dh balik....ayah long ngan maklong bawak opah ngan tok wan ke Selinsing jap.
Naik van. Nak balik jap jer. Mak nak amek buah ciku yg dikhabarkan sedang berbuah lebat dan boleh dipetik utk diperam, dah..
Ciku madu...mmg banyak weh. Dapat 2 beg plastik..
Pucuk2 dari pokok gajus banyak keluar baru lepas mak dh tebang abes dahan2nya dulu...Aku pun kutip abes ler, hahaha.
Abah sedang membakar dahanan kering...
Balik dari tu...mak ajak singgah makan cendol kat tempat biasa. Kitorang perut dh kenyang...nak makan cendol aje laa. Mak soh jugak oder mee rebus. Ok laa...aku ngan abang kongsi, hehe..
Mee rebus...sedap.
Petang tu...hantar akiss balik asrama.
Tu lah aktiviti ujung minggu itu...diceriakan dgn bau baby umah aku..

Nota ALONA:-
~Aduhaiii...MARA ni bila lah nak keluarkan permohonan loan pendidikan ni? Naper teruk sangat kali ni??

1 comment:

Nad MamaZN said...

seronok maklong :)
kak, sedapnya ciku tu.. feveret saya sgt.. lama dah x makan..