Monday, August 3, 2009

Dia dah 9!!!

Hari ini 03 Ogos 2009 adalah hari ulangtahun kelahiran NurFarisya Balqisz yg ke 9. Alhamdulillah, dia membesar ngan sehat. Dah besar anak ibu ye..

Jadinya, 25.07.2009 ari tu kitorang cuma bawak anak2 makan kat PizzaHut Taiping aje. Kiranya kes advanced ler ni. Pasal kitorang pi makan Pizza ni masa along balik umah minggu lepas, hehe. Awal seminggu ler Akiss ooi, huhu..(kiranya gambar ni pun diperam seminggu gak ler)..

Dah 9 tahun anak ibu mucuk macam macin nano-nano ni ye? Hmm..

Ni ler 2 orang anak lelaki aku yg bakal mewarisi ke'macho'an abah dia..kahkahkah..

Biasa ler, air ngan soup sampai dulu...

Slurp..slurp..Suka sgt ler Akiss minum air cenggini!! hmm..
(Akiss sgt teruja memakai sweather milik Angah yg telah berpindah milik kat dia pulak. Sweather along yg cenggini..dpt kat Angah ler. Elok lagi tau! Tu yg syg tu. Kenangan beli kat Pasaraya YAWATA, Kamunting ni. Pasaraya ni pun dah tutup beroperasi 5thn yg lepas kalo tak silap..hehe..)
Nota 1: Ye laa..dari beli bundle 2nd hand org punya tu..baik guna 2nd hand adik-beradik punya, kekeke..
Nota 2: Along lak skang guna sweather free yg nenek muda dpt ari tu..huhu.

1) disebabkan akiss ni kurang makan pizza,
2) disebabkan makan ari tu bersempena besday dia..
Maka Akiss dibenarkan order nasik ayam di restoran pizza!! (apa laa..dah dtg restoran piza tp makan nasik ayam..wat rugi aje!!) Tapi sambal nasik ayam dia sedap ler!!

Hah, tgk..piza sampai aje..angah ngan along dah kemaruk tak tentu arah! huhu...

Semua tengah khusyuk makan. Yang penting..makan pizza nak cicah sos cili, kehkehkeh..

Dah selesai..erpp!! Alhamdulillah. Terima kasih kat abang sebab belanja ye.

14 comments:

~Firsya~ said...

hepy besday ye syg...untie doakan smoga kamoo dipanjangkan umo n dilimpahkan rezeki yg berpanjangan...smoga kamoo menjadi ank yg solehah,insyaAllah...amin...

Suhana Shahril said...

Ho..ho..akak dah ader anak dara yg dh besar panjang.Hepi besday Balqisz!Mesti rajin tolong ibunya buat keja umah.

ikiqzana said...

hapi besday tuk adek comey ye.. moga ceria selalu.. seronok nyer sekeluarga mkn2 pizza..

Gieyana said...

kak..ayat "mewarisi Kemachoan abah dia' tu yg x bleh tahan tue...hiks!

Aperpon hepi besday utk anak akak yer..moga jd anak yg baik dan penyayang...:D

oMMy fiRuz said...

hepi besday akish..semoga shat & jadi anak yg solehah buat ibu & ayah..ni msti anak manje ni.. :)

J@J@ / Bini The Rock said...

Hapi besday to akish....

semoga menjadi anak yg solehah

sedapnyer pizza, dah lama x mkn pizza...huhuhu

atty's said...

selamat hari jadi NurFarisya Balqisz yg ke 9..semoga menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia akhirat amin

AiE bAhRi said...

Happy besday Nurfarisya..

Moga jadi anak yang solehah..

aRe_uDear said...

epy besday tuk dak tomeyy Akiss.. dah beso t jdi anak yg baik k.. hehee..;)

*Pstt.. kak tentu la ori kak cincin batu serai tue.. berminat kerw?? ahakss..

MaMa aYiN_FaSHa said...

Hepi Besday Farisya...moga panjang umor & murah rezeki...dgr ckp mak & ayah yer...

ibu_umairah said...

happy besday......wow tempat makan mcm best jeee!!!!!!!

belajar rajin2 tau

Rinna said...

Happi besday Akiss yang ke 9 tahun. Moga panjang umur, murah rezeki dan sihat selalu yer.. dan menjadi anak solehah ok..

[-suziey-] said...

happy besday farisya..sedap namanya..hehe..semoga panjang umur dan murah rejeki..jadi anak solehah ok..cewah cam la dia baca blog ni..dia baca ke kak?? hehe...:p
oo dia xsuka pizza ek..xpela..iktkan aje..sleera dia..hehe..mane kek? uish sdpnya ..tbyg kek nih..ekek:D

cookie devine said...

bila anak dah besar mmg enjoy.