Thursday, July 30, 2009

Cerita-ceriti..

Cuba peratikan signboard tu tuleh apa? Hehe..
Tempat ni mmg dlm laluan kitorang kalo nak ke Pengkalan Hulu dari Tpg ikut jalan alternatif Selama-Mahang-Sedim-Baling..


Ari ni dh penghujung Julai 2009?? Betapa cepatnya masa berlalu..

Jumaat minggu lepas kitorang gi amek along kat hostel utk pulang bermalam kat umah. Owh..ada satu peristiwa telah terjadi ler masa kitorang nak berenti makan kat RnR Padang Tamat, Pengkalan Hulu tu..huhu. Berpeloh dahi waima kedua2 ketiak kitorang anak-beranak. Tapi tak mengapalah..bagi kitorang apa yg terjadi pasti ada hikmahnya.

Sekejap aje sebenarnya along balik minggu ari tu. Kul 2 petang ari Ahad..dah kena bertolak ke Pengkalan Hulu semula utk hantar dia ke hostel..

Sampai kat Baling..kitorang singgah jap kat bandar dia. Barang2 kat sana murah2 ler sket dari Tpg ni, hehe. Betul..aku tak tipu. Tapi kedai Srijaya tu aje laa yg selalu kitorang pi pun.
Takde ler nak beli apa sgt pun..cuma treksut angah ngan akiss, beg sandang along utk pi prep, tambah stokin itam dan putih along, singlet putih bagai...Kitorang ni jarang beli brg2 cenggini kat supermarket..selalu beli kat kedai2 kecik cenggini ler. Harga tetap tapi mmg dh bg murah, takyah penat tawar-menawar dah..Aku ni mmg lemah bab tawar-menawar ni.

Lepas dah beli barang sket..kitorang singgah ler makan kat payung besar tu. Tgk blog Zura ler dulu ni..terpengaruh!! huhu..Ok ler gak kalo nak makan kat situ. Mcm2 pilihan...
Tuleh kat tepi situ nama food court ni..Baling Walk, kehkehkeh..


Pastu hantar along ke hostelnya semula. Muka along dah mula redup. Aku coba tahan tapi ada sedeh jugak ler bertandang di hati. Tak per laa nak..belajar laa elok2. Pandai2 ler berdikari sepanjang dok sana. Jaga kesihatan..jaga pergaulan..Pandai2 ler menguruskan masa ngan sebaik-baiknya.

Babai along...!!

6 comments:

[-suziey-] said...

eh eh..sama la muka along ngn adiknya..hehe..seacuan kan...ekek:D kdg2 klako signboard2 ni..hahahaaa;p

p/s: tunggu mase nk g outing je..agk bz la skang nih..huhu..so xdpt nk snapshoot ngn en canon....

shi3la said...

hamboiii besor sangat ker pemain golf tuhh..sampai ader signboard khas utk diyer lak...caiittttt buang karennn jerkk

uiii memang sedih laa kalo nak tinggalkan anak kan kak..tapi demi maser depan diyer aperkan daya....restui jerk lahhh..kuatkan atey..

ikiqzana said...

apa yg satu peristiwa tu..? nk gak tahu..

alaa.. sian gan along.. sayu aje muker along.. xpe lah nk belajarkan..

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

POSH76 said...

hensem anak bujang sis ni...muka camni mesti ramai peminat...hehe

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網