Tuesday, July 21, 2009

Membawa diri dari GEOCITIES - trip 3 (LANGKAWI)

Aku rasa..ni ler last harta-benda yg aku angkut dari GEOCITIES utk disimpan kat sini. Yg lain tu aku simpan kat pendrive, ada yg aku pindahkan kat isitempayan, ada yg aku letak kat SMTTAA.net..

Ni teks dari website asal;
Langkawi 2001
Seronok tul kali ni pi Langkawi. Manataknya..dah laa free, pi sana naik kapalterbang lak. Aku dan anak2 mana laa pernah naik kenderaan terbang tu lagi. Lain laa abang aku tu..eksyen aje.
Pegi sana 21.07.01, dok kat sana biasa laa 3 hari 2 malam. Menginap kat Awana Porto Malai..syiok giler!!..waterfront lak tu.
Pi Langkawi kali ni takde laa shopping sakan pun. Masa lucky draw malam tu abang aku dapat laa electric thermopot..Alhamdulillah coz memang benda tu laa yang aku nak sangat pun..hehehe
GSL Family Trip ke Langkawi ni tetap akan tersemat di memori terindah kami sekeluarga.


Baru sampai kat Langkawi ler ni. Naik MAS kecik aje..
Masa ni masih tak salah amek gambar kat area sini. Tak tau ler skang. Pasal kalo ngan AirAsia tak bleh weh!!..

psst; Masa naik AirAsia ke KK ujung tahun lepas..diorang tak bagi woo amek gambo kat area cenggitu!!!
Leceh ler..aku bukan selalu nek kapeterobang ni. Mesti ler jakun nak bergambo berlatarbelakangkan kapeterobang yg kitorang nek kan..kan..jenet kan! huhu..



Ni kat Telaga Ayaq Hangat..

Bergambar aje. Kalo nak berendam kaki ngan ayaq hangat dlm tong cat tu..excuse me!! kat Tepen pun ada, yek! huhu.

Disebabkan kitorang terobang mai Langkawi..jadinya, area Jeti Kuah ni cuma jadi tempat singgah2 kat Dataran Lang tu aje ler.
Ada bergambar ngan atuk segala helang kat situ..tapi kitorang tak scan pun utk taruk kat Geocities..dah biasa sgt ler, ecceh...!

Ni hari ke2..kitorang kongsi sewa van ngan family Pak Aji Lias. Abes segala ceruk Langkawi kat dlm peta tu kitorang redah..
Tapi kat Pekan Kuah gak ler yg lamanya, hmm..

Ronda2 kat area Awana...
Area sini mmg best laa. 2x gak ler pengalaman nginap sini. Mana taknya....GSL ni bila nak wat family trip aje (2thn sekali)..ramai sgt permintaan nak ke Langkawi, huhu..

Mmg menarik kawasan sekitar Awana ni..


Ni kat Awana gak..menghala ke pool.

Last day..sarapan pagi dulu sebelum kuar meronda abeskan minyak van ke Pekan Kuah, yeyeh.

Tunggu abang amek van..
Mana family Pak Aji ni? Tgh syok breakfast lagi ke? hehe..

Dah nak terobang balik ke Bayan Lepas.
Alahaii..sat sgt dok kat atas tu. Tak sempat nak rasa terkencing pun, kehkehkeh..
Dua ploh menet pun tak sampai, "tak panas punggong lagi", kata orang....Dah nak landing time! huhu..

5 comments:

[-suziey-] said...

uik dh abis ke..ingt nk transfer sume kt blogspot..waa syiok btol g langkawi yek..posing kt awana tu yg xtahan tu..siap panjt batu..ekeke:D

akk..xletih ke bw ank2 kecik? sy bru sorang masyaAllah letih nye nk jln..nk uruskn lagi..huhu

POSH76 said...

bestnyer ada gambo jenjalan lagi...p langkawi pulak...ini adalah destinasi wajib ku...hehe

Fara_Adura said...

Akak.. syioknye g langkawi eh..oke laa tuh akak jakun nek kapaltorbang.. fara neh haa.. lagi jakun.. xpenah naik lg neh.. ahaks..:)

Stay porto malai..yang depan tuh ade kapal layar bagai kan. Fara last pg time 1st time jupe hubby.. ahaks..1st dating katakan.. kiki. Die nek flight dari klia..fara nek bas-feri ke sana.. hahaha. Tido sana, tp chalet asing2 yer.. ekeke

b said...

pic. bersama van sewa tu , ada rasa geli hati , tenguk Arif kecik je. la ni dah besar dia dari maknya.

kakyong said...

weiii.. anak2 kecik lagi masa tu yer...
ibu nya pun nampak muda lagi.. ihiks...

kakyong pun baru plan nak transfer kan foto2 dari geocities..