Sunday, February 15, 2015

Cuti2 Hatyai - Krabi 3

Sambung dari entry INI..
Mak aii...lama tersimpan cerita ni, huhu..
Takpe...pekasam pun tetap sedap, kan.. ;)


14.12.2013
SABTU

Sampai awal...lom leh check in lagi..
Kitorang kena gi ronda2 dulu..
Waktu beza sejam ngan Malaysia...
Password wifi...
Kitorang pun jalan kaki keluar jalan2 dekat2 situ.
Takat mata kasar..takde apa yg menarik pun..hehe..
Tuk tuk..
Bergambar laa kat dinding tembok pagar ni, hehe..
Anjing ni nampak mcm unik jer....
Anjing kat sini baik2.
Takde ler ngada2 nak takut2kan orang...Rileks jer dok diam.

Dah rasa panas tu...kitorang gi semula ke hotel utk check in..
Kitorang booking 2 jer bilik katil double ni tapi ada tambah satu katil extra kat bilik kitorang.
Tapi mmg hampeh ler hotel ni...strict sangat. Kitorang nak berimpit2 jer 5 beranak mcm hotel kat Malaysia tu, hehe. Iye lah...bukan dok hotel sangat pun. Byk keluar aje. Tapi supervisor hotel tu kerek nak mampus!!! siam tua..huhu. Disebabkan bilik mmg dah fullhouse....kitorang kena paksa utk tambah lagi 2 katil ekstra....Kena laa bayar 700 baht lagi...huh!! abes bajet kitorang, kuikui.

Booking hotel ni melalui agoda.com.
Hotelnya ok laa...tp tak best yg tu jer laa.
Supervisor tua tu...perhati woo berapa orang kitorang semua walaupun Fadel dah tunggu dalam kereta sementara waktu. Walaupun masa tu ramai yg tunggu bilik utk check-in. Bapak laa dasattt dia tu. Korang kalo jenis macam aku ni suka berhimpit2 satu bilik ni...kalo gi Hat Yai...gi laa cari hotel lain ye. Jgn dok kat Hat Yai Greenview ni..

Ni bilik hotelnya. Yg along baring tu...katil ekstra. Lagi 2 buah katil ekstra tak dapat lagi.
Ok laa, selesa walaupun harga RM80 lebih dh sekali cukai itu ini yg agoda cas.
Bilik air pun ok...bersih. Tak geli...huhu..
Assalammualaikummm..
Berehat kejap..menghela lelah setelah melalui perjalanan di awal pagi dari kul 3.30 pagi....
Petang kul 3 lebih nanti lak nak keluar gi floating market...

Nota ALONA:-
~Itu semua pengalaman...

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis alona,
hubby iols pun slalu pi hatyai
dok hotel ni jugaks
iols jer yang dok tak merasa lagik
sob3
plan jejugak nak pi tahun ni :)