Tuesday, August 11, 2009

Gambar koleksi dari Along

Gambar2 ni dirakamkan oleh along. Menggunakan kamera digital pertama milik abah dia. Teknologi 2003 punya ler, huhu..
Kualiti dia kureng ler dari kamera digital still yg ada skang, kan..

Ni masa minggu xtvt diorang. Dijalankan sehingga seminggu, takyah gi kelas. Sepanjang minggu penoh ngan xtvt aje.
Sape kata mrsm tak pentingkan ko-kurikulum?? Aku tgk ko-kurikulum diorang lagi dahsyat ler. Sekolah lain cuma Rabu aje ada xtvt ko-kurikulum persatuan, kelab dan unit beruniform. Berselang seli setiap minggu. Tp kat mrsmph..tiap2 hari Selasa, Rabu dan Khamis..anak aku tu kena menghadiri aktiviti ko-kurikulum tersebut. Selasa ada unit beruniform, Rabu lak ada Kelab, Khamis lak layan persatuan, cenggitu ler setiap minggu persekolahan.

Hmm..kesian gak ye. Kelas pagi dah ler abes lambat, menghadiri prep petang tu tak kesah ler. Cuma nampak macam pelajar2 ni takde masa aje nak basuh 'pakaian kecik' (pakaian besar tak pe ler leh hantar dobi), jemur pakaian yg dobi dah tolong basuhkan, lipat pakaian kering..susun kat locker, seterika uniform sekolah..hmm...
Tu pendapat aku ler. Pasal aku pun penah dok hostel tp sekolah vokay aje ler. Tu yg aku selalu nasihatkan along agar pandai2 ler dia menguruskan masa.

Along ni umah Biru..
Diorang ni sukan tp takde ler pulak wat acara olahraga yg best tu, hehe..

Ni acara perbarisan ler kot..
Naper umah biru ni takde t-shirt diorang? Tak siap lagik yek? hmm..tak hensem ler along tak pakai t-shirt umah Biru..hehe..



Along ni main amek aje gambar orang. Dia ntah kenal ntah tak ler abang2 ni?
Kang tak pasal2 ler pulak diorang kata along ni budak pelik!!! Penah ler along tunjuk kat aku salah sorang abg senior yg dok ejek dia budak pelik. Kat kedai ikan bakar ari tu ler, hehe. Tp bukan nak kata ler pulak..budak tu pun aku tgk dia mcm pelik gak, kehkehkeh..

Tapi aku cakap kat along..biasalah ngan perkara2 cenggini. Bukan sume org suka kita. Nasihat aku kat along...bo-layan aje ngan anasir2 tak baik cenggitu. Jaga aje perlakuan kita, pergaulan yg sihat..Yg penting tumpukan pada perkara utama kenapa along berada di situ, sanggup berjauhan dari keluarga..kerana apa?? Biarlah pengorbanan yg dilakukan itu berbaloi.

Yg pegang kamera DSLR tu cikgu ye..hehe..Bila cikgu dok situ, dh jadi nmpak macam anak murid ler pulak, hehe..

Along kata..diorang ni soh dia cucikan gambar ni. Tp aku takde masa nk gi kedai gambar ler. Sebok..sebok..sebok..

Antara ahli rumah Biru..

Papan markah. Biru dpt ler no. 3.

Kawan2 along ler ni..

Ni suasana kat atas astaka ler kot..

Pameran lintah menjadikan ikan keli sebagai sumber makanannya..DARAH..oh, tidak!!!
Kurus ler keli tu sebelum abes nyawa..

Ni lak along bergambar bersama Homeroom dia.
Yg pasti..yg ni aje ler ada gambar along.

Ni lak homeroom lain tapi along sebok ler nompang snap pose diorang ni.

Apa pesen pose pun aku tak tau ler..ngeh2..

Ni homeroom lain gak kot?? Ntah ler..malas aku nak tanya dia. Ari tu dia dh citer dah. Lupa ler pulak, heheh..

Aku saja ler taruk gambar2 ni kat blog aku. Pasalnya, dia takde blog sendiri lagi. Alahai..baru 13thn, dok hostel ler pulak. Takyah ler lagi bikin blog. Kot nanti..hangat2 taek ayam aje. Nanti bersawang2 ngan segala tarantula pun dok membiak. Tunggu ler besar2 sket.

5 comments:

Diarihatiku1976 said...

wah.. happy si along ekkk... takpelah.. nanti lama-lama dia belajar berblog plak ekk..

ibu_umairah said...

nant akak tolong buatkan along lak blog heee.heee...keje lebih laaa ibu nya ini

Fara_Adura said...

Wahh..seboknye along mengambek gambor yer akak..:D

Sebok tul diorang ek.. banyak xtvt.. tak penat ke eh.. prep lagi.. hehe

Tingat lak saat2 duk ostel dulu..waktu prep..waktu mandi ramai2...rebut toilet..kaka..histeria..macam2 ado.. sumanye jadi kenangan..:)

cookie devine said...

biru si awan biru.

ikiqzana said...

seronok nyer along... ehhh.. geli la gan lintah.. kesian gan ikan keli tu kan..