Monday, August 31, 2009

Sygkan tanahair...

Huh..aku tgk citer Hati Malaya (walaupun tgk terlambat sket, hehe)..mmg meremang bulu roma tgk cara2 pemimpin dan orang dulu2 utk mencapai kemerdekaan.
Tak tengok citer ni pun mmg semangat nasionalisme dan kecintaan aku pada negara sgt kuat. Apatah lagi bila tgk perjuangan org dulu2 yg dilakonkan semula.

Tanpa berkepentingan peribadi..aku sgt sygkan tanahairku ini. Aku cuma harapkan keamanan dan keselamatan negara yg utuh. Tapi aku sedih kerana keadaan kepimpinan sekarang sgt berlainan. Diorang bercita2 utk jadi pemimpin bukanlah nak memajukan negara sgt tp ada agenda tersendiri, utk punya kuasa, utk poket sendiri..

Adik aku yg ingatkan soh tgk citer tu. Dia siap soh download utk anak2 aku tgk. Mesti senang nak jawab sejarah kemerdekaan tanahair kita yg tercinta ni.

Korang ada tengok???..tgk citer ni semangatnya mcm tengok Sarjan Hassan, mcm tengok citer Bukit Kepong...huhh!!!!
Tapi Hati Malaya ni lebih detail utk cerita kemerdekaan...

Gambar ni Akiss ngan pokok tanduk rusa kat umah Pah dia ler..

Hmm..skang ni musim kegilaan main Kiub Rubik ni. Mcm2 cara pulak dah ada.
Jam sebelah tu pulak bukan tunjuk berapa minit mende ni siap, hehe. Cuma tunjuk pukul berapa aje, takde kena mengena ngan kepantasan menyelesaikan kiub tu pun...kuikui..

Hmm..tulisan siapa kat whiteboard ni??? Along, angah atau akiss?? huhu...

Ni laa makanan sahur cik abg ku..
Kurma, oat + flaxseed, teloq separuh masak 3 biji dan 1 mug air coklat mocha..
Pil yg dlm gambar tu adalah aspirin ye..huhu..

Jadual berbuka dan imsak Larut, Matang dan Selama ni mmg dah jadi rutin tiap2 tahun ada giliran utk memotong setiap hari. Selalunya selepas berbuka pose ler, hehe..
Apa2hal..yg rasmi potong utk hari pemegang pose tu..aku ler!! hehe. Lepas2 tu..aku tak kisah dah.
Kalo tak dibuat sistem giliran potong..hmm, dah tentu laa berebut2 budak2 tu.

Ni ler giliran memotong tu. Tengok, nama aku takde kan?? Sebab aku dah potong hari pertama berpuasa. Lepas2 tu aku dah tak kesah dah.
Esok along dah balik hostel..tinggal abang ngan angah aje laa. Along dah print jadual berbuka dan imsak utk Pengkalan Hulu dah..seronok ler dia potong sorang2 lepas2 ni, kehkehkeh..

Nak ikutkan..leh print sorang selai aje. Tapi..mcm tak best ler pulak pasal tak berebut, huhu..

Pasal tak tahan nak tunggu giliran..Akiss salin sendiri aje. Sukahati dia laa nak potong tiap2 hari. Abah dia malas nak layan utk print lagi sehelai...
Tu pasal kat whiteboard tu nama dia takde dlm giliran, huhu..

Ohh..ni sesi shopping lagi. Time org terawikh..kitorang gi shopping, huhu.

Along ngan angah tengah tunggu ibu ngan akiss tengah dok belek2 baju Akiss ler.

Ntah apa yg diorang dok sembang2 tu..mesti citer ONE PIECE ni..hmm!!

Aku tengah sebok mencuba baju utk akiss. Memuncung2 Akiss tu. Nak ke tak nak ntah!!!..hmm..

Gambar di atas ni..utk cuba2 aje. Tapi tak beli pun..tak sesuai ngan Akiss ler!! Kain pun jenis panas aje, hmm.
Hmmm..susah tul nak cari baju akiss. Asek2 t-shirt aje yg jumpa. Aku ni kalo boleh nak ler blouse gak..

Sempat ler pi exercise jap kat gym. Tak lama pun..30 minit main treadmill aje. Janji keluar peluh udah.

13 comments:

Faridah said...

oo..nama dia kiub rubik ek?budak2 slalu bawak ke skolah mainan tu. mulala masa kita mengajar dia asyik main benda tu..

cookie devine said...

salam bu.windu kamoo.salam merdeka.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

salam merdeka!!!

Waaa..... dah shopping kali kedua... MaMa juga belum bermula... hahahah

atty's said...

lama dah tak main kiub rubik tuh

oMMy fiRuz said...

kak..2,3 kali sy baca yg potong tu..punyela x paham..ingat potong ape tadi..pastu baca lagi sekali baru paham..hahaha..bln2 pose ni otak lmbt pikap..huhu..

psssst kak..raya ni baju kurong bape pasang??? hehehe

kakyong said...

anak2 dah besor2 cam tu plak telatahnya... apa2 pun mesti nak berebut.. tp berebut tu lah yg best...

weii, sempat lagi g gym.. ni sungguh2 nak turunkan berat bdn nih... brp byk kg dah turun..??!!
boleh lah pakai kebaya raya ni ehh

shi3la said...

cantekknyer pokokk tandukk rusa tuhh kakkk....

J@J@ / Bini The Rock said...

kak.....
saya tgh kumpulkan add kengkawan utk anto2 kad raya...

meh la join sekaki kak....

:)

ibu_umairah said...

salam kak...baru saya kenal pokok tanduk rusa!!!!!!

~rindu ngan akak...lama as tak jenguk ke sini...~

Wak Kumis Singapura said...

Salam ramadhan wak kumis

[-suziey-] said...

adeii..ingt kan potong ape la..rupenye nk potong mende tu...pelik dan klako..tp ok gk..unik..hahhhaa..
p/s: ni add sy..433-0-1, jln 1/132, gasing indah, 59200 KL..hehe..tenkiu..sush2 je nk kasi kad:p

░♥si lampu neon♥░ said...

amboii kak..

pegi bazar dah...

shopping dah..

menjahit pon dah..

ape lagi belum kak?

huhuu kuih raye mane? hehehe best gile la pic uuu

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女